Δημοφιλή ¶ρθρα

Δημοφιλή ¶ρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Κοινά Προβλήματα που Επιβαρύνουν την Υγεία Ασθενών με Νόσο του Χασιμότο
Οι Ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Έχουν Ελλείψεις που δεν Γνωρίζουν
Οι Δύο ¶ξονες στην Αντιμετώπιση των Αυτοάνοσων Νοσημάτων
Metabolomic Analysis® - Μεταβολομικές Αναλύσεις

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς MD, PhD


Dr. Dimitris Tsoukalas MD, PhD
Board Certified Family Physician
Scientific Director of the Metabolomic Medicine® Medical Group
President of European Institute of Molecular Medicine.

Associate Member of the World Academy of Sciences


Ο Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, είναι ιατρός και επιστημονικός δ/ντης του ιατρικού ομίλου Metabolomic Medicine® με ιατρεία στη Αθήνα, Μιλάνο, Βενετία και τη Ζυρίχη

Είναι πρωτοπόρος στην πρόληψη και θεραπεία αυτοάνοσων και χρόνιων προβλημάτων υγείας όπως η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης, ο συστηματικός ερυθηματώσης λύκος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ψωρίαση, η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, με την χρήση αναλύσεων μεταβολομικής. Οι μεταβολομικές αναλύσεις ανιχνεύουν τις ελλείψεις του οργανισμού σε μικροθρεπτικά συστατικά και τα μεταβολικά αίτια, που βρίσκονται πίσω από τα αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα.

Αποφοίτησε το 1991 από την Ιατρική Σχολή του "Università degli Studi di Napoli, Federico II" στην Ιταλία.

Το 2000 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στη Γενική & Οικογενειακή Ιατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το Update Course For General & Internal Medicine στο Harvard Medical School.

Έχει τιμηθεί με Εύφημο Μνεία από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, για τη συμβολή του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είναι συγγραφέας του best seller βιβλίου "Το Σώμα Σου Είναι Γενετικά Προγραμματισμένο Να Είναι Υγιές" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις METAIXMIO και έχει μεταφραστεί στην Aγγλική και Iταλική γλώσσα. 

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών - Associate Member Wolrd Academy of Sciences.  

O Dr. Τσουκαλάς έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια για την ανίχνευση μεταβολικών διαταραχών και ελλείψεων σε μικροθρεπτικά συστατικά που αφορούν στην πρόληψη και θεραπεία των αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών. 

Επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχε ως συγγραφέας, είναι μια απο τις κορυφαίες σε λήψεις (downloads) έρευνες στην πρόσφατη εκδοτική ιστορία. 

Συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης στην κλινική μελέτη της επίδρασης ενός μοντέλου μεσογειακής διατροφής πλούσιο με ω3 λιπαρά στο παιδικό άσθμα.  

Σε συνεργασία με εθνικά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα διεξάγει έρευνα στα αυτοάνοσα νοσήματα με στόχο τον εντοπισμό δεικτών που αφορούν στην πρόληψη και στην αιτιολογική θεραπεία ασθενειών που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. 

Είναι συντάκτης - Assocciate Editor - για την Μεταβολομική, στο επιστημονικό περιοδικό Fronties Molecular Bioscienses. 

 

Εικόνα: Τόκυο Ιαπωνία 2018, παγκόσμιο συνέδριο 
IARM

Είναι συντάκτης στο ιατρικό περιοδικό "Pathophysiology", στην ειδική έκδοση που αφορά στις κλινικές εφαρμογές της Μεταβολομικής στα χρόνια νοσήματα. "Recent Advances in Metabolomics and Applications in Chronic Diseases"

To 2017 αναγνωρίστηκε ως διαπρεπής αξιολογητής (Outstanding Reviewer) από τον επιστημονικό εκδοτικό οργανισμό ELSEVIER για την συνεισφορά στην κρίση επιστημονικών άρθρων στο Food and Chemical Toxicology

Σε συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό καθ. Αριστείδη Τσατσάκη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης ερευνά την βιολογία των τελομερών και της μεταβολομικής στην εφαρμογή τους στα χρόνια νοσήματα καθώς και τους παθογενετικούς μηχανισμούς της αυτοανοσίας. Εικόνα: Τόκυο Ιαπωνία 2018, παγκόσμιο συνέδριο IARM. Παρουσίαση "World aging population, chronic diseases and impact of modifiable-metabolic risk factors" 


Συνεργάστηκε με το τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Brescia στην Ιταλία σχετικά με τη χρήση των φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών σε νευρολογικές ασθένειες. 

Είναι εισηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο μάθημα της μεταβολομικής και στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο για θέματα που αφορούν στην προληπτική ιατρική, στη μεταβολομική ιατρική και τα αυτοάνοσα νοσήματα. 

Σε συνεργασία με το European Institute of Νutritional Medicine δημιούργησε το online μάθημα συνεχόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME) για την κλινική εφαρμογή της μεταβολομικής και της διατροφικής ιατρικής, αναγνωρισμένο από το Ιταλικό υπουργείο υγείας, παρέχει 30 μόρια CME.


Επιστημονικές Δημοσιεύσεις του Dr. Τσουκαλά 
Συμμετοχές σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια 13ο Διεθνές Συνέδριο Αυτοανοσίας, Αθήνα 2022. "Παρουσίαση ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών και μεταβολικές διαταραχές στα αυτοάνοσα νοσήματα". Λονδίνο 2018. Ομιλια στο London School of Economics για την εφαρμογή της Μεταβολομικής στα αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα. 


Καλιφόρνια, Πάλο ¶λτο 2019:Πανεπιστήμιο Stanford 2019, πρόσκληση στην ιατρική σχολή του Stanford για τη συνεργασία με ομάδα ερευνητών στην εφαρμογή των τεχνολογιών -omics.
Βερολίνο 2019. Παγκόσμιο συνέδριο: Μεταβολομική: ανίχνευση ελλείψεων και μεταβολικών διαταραχών στα αυτοάνοσα νοσήματαΕλσίνκι Φιλανδία 2019. Πανευρωπαϊκό συνέδριο Eurotox 

 


Συνεντεύξεις και Ομιλίες 
 
 

Συνέντευξη στην Ιταλική τηλεόραση RAI

 


Διάλεξη του Dr. Τσουκαλά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου
Κρήτης "Μεταβολομική και Χρόνια Νοσήματα" 
Ραδιοφωνική συνέντευξη στη Βίκυ Σπύρου στην ERASPORT.
Αυτοάνοσα και Τρόπος Ζωής. Είναι τα Αυτοάνοσα Αναστρέψιμα;

 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ DR. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΕ ΣΚΑΙ, MEGA, STAR, NET, ALPHA, ΑΝΤ1 ERT1.

  
 
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.