Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Αυτοάνοσα & Χρόνια Νοσήματα - Θεραπεύοντας την Αιτία με την Ιατρική Ακριβείας

Προγραμματισμός Εξετάσεων & Ραντεβού

Ενημερώνουμε τους ασθενείς και πελάτες μας ότι τα ραντεβού διενεργούνται στο χώρο της κλινικής κανονικά, κατόπιν προγραμματισμού.     

Ωστόσο, η κλινική μας παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης και διενέργειας των εξετάσεων εξ αποστάσεως.  Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση


Αυτοάνοσα & Χρόνια Νοσήματα
Θεραπεύοντας την Αιτία με την Ιατρική Ακριβείας


Στην Metabolomic Medicine® xρησιμοποιούμε προηγμένες διαγνωστικές αναλύσεις σε μοριακό και γενετικό επίπεδο με στόχο να εντοπίσουμε τα ακριβή αίτια κάθε προβλήματος υγείας. Eφαρμόζουμε την Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων. 

Η προσέγγιση της Ιατρικής Ακριβείας δεν είναι κάτι νέο στην Ιατρική. Πρόκειται για ένα προηγμένο ιατρικό μοντέλο, το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, τα γονίδια, τη μικροβιακή του σύνθεση και το περιβάλλον του.  "Στόχος της ιατρικής ακρίβειας είναι να στοχεύσει τις κατάλληλες θεραπείες, στους κατάλληλους ασθενείς την κατάλληλη στιγμή."


Εστιάζουμε στην αιτιολογική θεραπεία των αυτοάνοσων & χρόνιων ασθενειών, και όχι μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου.  

Κάθε άτομο αντιμετωπίζεται σαν μοναδικό περιστατικό, με τη χρήση τόσο φαρμακευτικών θεραπειών όσο και παρεμβάσεων που αφορούν στον τρόπο ζωής, στη διατροφή και στη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού.

Αντιμετωπίζουμε περιστατικά από τις εξής κατηγορίες:

Αυτοάνοσα Νοσήματα: όπως η νόσος του Χασιμότο, νοσήματα του θυρεοειδούς, η ψωρίαση, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Chron, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η σκληροδερμία και ο ερυθηματώδης λύκος.

Χρόνια Προβλήματα Υγείας: όπως ο διαβήτης, η χοληστερίνη, η υπέρταση, οι γαστρεντερικές διαταραχές, το ευερέθιστο έντερο, η χρόνια γαστρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα και ο ο καρκίνος. 

Πρόληψη: με στόχο την ανάκτηση της ενέργειας και ζωτικότητας του οργανισμού, την προστασία του οργανισμού από τη γήρανση και τη διατήρηση ιδανικού βάρους. Οι αναλύσεις που διενεργούνται εντοπίζουν διαταραχές σε μοριακό επίπεδο χρόνια πριν την εμφάνιση νόσου. 

Οι αναλύσεις που εφαρμόζονται είναι:
 
Metabolomic Analysis®
Η εξέταση που δίνει απαντήσεις στα αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα.

Η Metabolomic Analysis® είναι ζωτικό εργαλείο της Ιατρικής Ακριβείας. Μετρώντας χημικές αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό που αφορούν στο μικροβίωμα, τα γονίδια, τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και την παθολογία του ατόμου, παρέχει ακριβή δεδομένα στο γιατρό για τη συνολική λειτουργία του οργανισμού και την αντιμετώπιση αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών.

Πρόκειται για διαγνωστικές εξετάσεις ακριβείας που κατευθύνουν τη θεραπεία στα αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα και επιτρέπουν στο γιατρό να εντοπίσει την κατάλληλη θεραπεία, στο κατάλληλο ασθενή, στη κατάλληλη στιγμή. 

Η εξέταση εντοπίζει πρώιμα διαταραχές του οργανισμού και προσδιορίζει τους διαφορετικούς παράγοντες της νόσου, αποτυπώνοντας με ακρίβεια τις ελλείψεις και τις ανάγκες του οργανισμού. Κάθε οργανισμός αξιολογείται ως ένα μοναδικό βιολογικό σύστημα. 
Μεταβολομικές αναλύσεις αίματος και ούρων: αποτυπώνουν την ακριβή κατάσταση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού και είναι η πιο ακριβής μέθοδος αξιολόγησης της υγείας σήμερα. (Harvard Mag). 

Εντοπίζονται στοιχεία που αφορούν:
  • τις ελλείψεις σε μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, βιταμίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
  • τις διατροφικές ανάγκες
  • το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπιδίων
  • το μικροβίωμα 
  • την ικανότητα του οργανισμού να παράγει ενέργεια
  • την λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • την τοξική επιβάρυνση του οργανισμού 
  • την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού
και επιπρόσθετους δείκτες που εστιάζουν στην απόκλιση του οργανισμού από τη φυσιολογική λειτουργία σε κυτταρικό επίπεδο.

H εξέταση Metabolomic Analysis® διενεργείται σε δείγμα αίματος και ούρων και πραγματοποιείται στην Ελλάδα σε ένα από τα πέντε διεθνή εργαστήρια με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές, με πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας και Διάγνωσης Συγγενών και Μεταβολικών Νοσημάτων (ERNDIM, πρόκειται για τον επιστημονικό οργανισμό με τα υψηλότερα εργαστηριακά πρότυπα παγκοσμίως) και του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Ιατρική Ακριβείας 

Η προσέγγιση της Ιατρικής Ακριβείας δεν είναι κάτι νέο στην Ιατρική. Αφορά στην συνδυαστική εφαρμογή όλων όσων γνωρίζουμε. Πρόκειται για ένα προηγμένο ιατρικό μοντέλο, το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, τα γονίδια, τη μικροβιακή του σύνθεση και το περιβάλλον του. 

Η μεταβολομική είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των γιατρών για την εφαρμογή της Ιατρικής Ακριβείας που καθοδηγεί την εξατομίκευση των ιατρικών θεραπειών.


"Στόχος της ιατρικής ακρίβειας είναι να στοχεύσει τις κατάλληλες θεραπείες, στους κατάλληλους ασθενείς την κατάλληλη στιγμή.

Οι περισσότερες ιατρικές θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για τον "μέσο ασθενή" με μια γενική προσέγγιση που εφαρμόζεται σε όλους τους ασθενείς χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη βιολογική μοναδικότητα του καθενός ξεχωριστά. Αυτό μπορεί να είναι επιτυχές για ορισμένους ασθενείς, αλλά όχι για άλλους. 

Η ιατρική ακρίβειας, γνωστή και ως «εξατομικευμένη ιατρική», είναι μια καινοτόμος προσέγγιση στη διαμόρφωση της θεραπείας και στην πρόληψη των ασθενειών, η οποία λαμβάνει υπόψη, τις διαφορές στα γονίδια, τα περιβάλλοντα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων."
 

Αποτελέσματα εξετάσεων & αγωγή
Η αγωγή για την επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού διαμορφώνεται ανάλογα με τις ελλείψεις, δυσλειτουργίες, τις ανισορροπίες και ανάγκες του οργανισμού που εντοπίστηκαν μέσα από τις μεταβολομικές εξετάσεις ή και εξετάσεις τελομερών. Περιλαμβάνει, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, χορήγηση ειδικών συμπληρωμάτων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και ειδική διατροφή.

H διόρθωση ελλείψεων του οργανισμού σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία, η αποκατάσταση του μεταβολισμού και η ρύθμιση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα μπορούν να αλλάξουν ριζικά την πορεία της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων.

Η σταδιακή αποκατάσταση των παραπάνω παραγόντων επιφέρει μια σταθερή βελτίωση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού αντί μια βαθμιαία επιδείνωση, γιατί το σώμα είναι γενετικά προγραμματισμένο να είναι υγιές.


 
Συχνές Ερωτήσεις

Πρώτη και Δεύτερη Επίσκεψη 
Κατά την πρώτη σας επίσκεψη εξετάζεστε από έναν από τους εξειδικευμένους γιατρούς των κλινικών. Λαμβάνεται το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και πραγματοποιείται λήψη δείγματος αίματος και ούρων. Την ίδια μέρα, κλινική διατροφολόγος λαμβάνει το διατροφικό ιστορικό και καταγράφει στοιχεία που αφορούν στον τρόπο ζωής σας. Αυτά είναι ζωτικά δεδομένα για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας σας σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η συνολική διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου μιάμισης ώρας.

Η δεύτερη σας επίσκεψη προγραμματίζεται μέσα σε δέκα ημέρες περίπου, ώστε να λάβετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς και την αγωγή. 

Στη συνέχεια προγραμματίζεται επαναληπτική επίσκεψη σε 3 μήνες ή ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού.

Θα δω προσωπικά τον Dr. Δημήτρη Τσουκαλά;
Ο Dr Τσουκαλάς είναι ο επιβλέπων της επιστημονικής ομάδας και έχει τον πλήρη έλεγχο και συντονισμό στο ιατρικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κομμάτι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος δεν αναλαμβάνει νέα περιστατικά. Τα ραντεβού των ασθενών πραγματοποιούνται με γιατρούς από την ομάδα του. Η επιστημονική ομάδα της Metabolomic Medicine® αποτελείται από διεθνώς διακεκριμένους γιατρούς και επιστήμονες οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι από τον ίδιο στη Μεταβολομική. Η ομάδα έχει τεράστια κλινική εμπειρία με χιλιάδες περιστατικά στη διαχείριση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων. 


Έχω κάποιο πρόβλημα υγείας και με παρακολουθεί ήδη γιατρός γι αυτό. Μπορώ να σας επισκεφτώ;
Ναι μπορείτε. Η αγωγή στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού σας σε κυτταρικό επίπεδο και δεν επηρεάζει την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Αντιθέτως βελτιώνει την απόδοση και αποτελεσματικότητα της. 

Έχω ήδη τον δικό μου διατροφολόγο. Χρειάζεται να επισκεφτώ και τον διατροφολόγο της κλινικής σας;
Ναι. Η διατροφή είναι συνάρτηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που διενεργούμε και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγωγής. 

Τι χρειάζεται να φέρω στο ραντεβού μου;
Μια λίστα με όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνετε αυτήν την περίοδο. Εξετάσεις που κάνατε μέχρι 12 μήνες είναι χρήσιμες. 


Καλύπτει η ασφάλεια μου το κόστος;
Συχνά τα κόστη των εξετάσεων και της παρακολούθησης περιλαμβάνονται στις καλύψεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών καλύψεων υγείας, είτε εν μέρη είτε συνολικά. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, το πρόγραμμα κάλυψης και την νόσο. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε ακριβή απόδειξη και ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που λάβατε, ώστε να τις καταθέσετε στην ασφάλεια σας.
Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Εγγραφειτε στο Newsletter μας και αποκτηστε δωρεαν αποσπασμα του βιβλιου
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ρώμης "La Sapienza"
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Καθηγητής Μεταμοσχεύσεων Πανεπιστήμιο της Παβίας, Μιλάνο Ιταλίας. Ειδικός στην Αναισθησιολογία και Αναζωογόνηση, Ειδικός στην Επιστήμη της Διατροφής.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Μιλάνο Ιταλίας.
Παιδίατρος του Πανεπιστημίου της Βερόνα της Ιταλίας, με ειδίκευση στην παιδιατρική, στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Οικονομολόγος Υγείας-Στατιστικός ειδικευθείς στην εξατομικευμένη ιατρική, ερευνητικός συνεργάτης LabHEM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), επ. σύμβουλος Golden Helix Foundation, UK συνεργάτη του University of Oxford, UK
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc Dietetics, Coventry University & MSc Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow
Δ/νση Προσωπικού και Διοίκησης
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους