Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

8 κοινά Προβλήματα που Αντιμετωπίζουν οι Ασθενείς που Έχουν Διαγνωσθεί με Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
Το Σώμα Σου Είναι Γενετικά Προγραμματισμένο Να Είναι Υγιές
Μεταβολικό Σύνδρομο
Η Αντιμετώπιση της Χρόνιας Φλεγμονής Αποτελεί Κεντρικό Παράγοντα για τη Βελτίωση της Υγείας των Ασθενών με Αυτοάνοσο

Δείτε επίσης

Γιατί οι Ασθενείς με Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο Δυσκολεύονται να Ελέγξουν το Σωματικό τους Βάρος
Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Που Οφείλονται η Κόπωση & τα Χαμηλά Επίπεδα Ενέργειας που Προκαλεί η Νόσος
Οι Ασθενείς με Αυτοάνοσα Νοσήματα του Εντέρου Έχουν Ελλείψεις που δεν Γνωρίζουν
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) & Αντίσταση στην Ινσουλίνη

Συμμετοχή του Dr. Τσουκαλά στο International Congress of Rural Medicine στο Τόκυο

 
 
Στο διεθνές συνέδριο του Τόκυο ο Dr. Τσουκαλάς παρουσίασε σύγχρονες ιατρικές προσεγγίσεις αξιολόγησης του τρόπου ζωής στην εμφάνιση χρόνιων ασθενειών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο τρόπος ζωής είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την κατάσταση της υγείας. 

Στο συνέδριο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 40.000 αναλύσεων μεταβολομικής που διενεργήθηκαν για πρόληψη ή θεραπεία χρόνιων προβλημάτων υγείας. Από αυτά τα περιστατικά το 60% αφορούσε σε αυτοάνοσα νοσήματα όπως νοσήματα του θυρεοειδή, ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωρίαση, λεύκη, ατοπική δερματίτιδα και σκλήρυνση κατά πλάκας.  

Οι μεταβολομικές αναλύσεις που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι ανεξάρτητα από το αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετώπιζουν τα άτομα, υπάρχουν κοινές διαταραχές στη λειτουργία του οργανισμού τους. Οι πιο κοινές διαταραχές σχετίζονται με σημαντικές ανεπάρκειες σε μικρο- και μακρο-θρεπτικά συστατικά, όπως της βιταμίνης D. Οι ανεπάρκειες αυτές καθορίζουν ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο όπως τους μηχανισμούς παραγωγής ενέργειας, την κατάσταση του μικροβιώματος, τις μεταβολικές οδούς για τη διαχείριση της φλεγμονής κ.ά.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα των μεταβολομικών αναλύσεων για τις ανεπάρκειες του οργανισμού σε μικρο και μακρο θρεπτικά συσταστικά, οι ασθενείς έλαβαν εξατομικευμένες θεραπευτικές αγωγές για την αποκατάσταση τους, διατροφικές συστάσεις και ρύθμιση της φαρμακευτικής αγωγής.
 
Σε διάστημα τριών έως έξι μηνών, στο 85% των περιπτώσεων παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση ή εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου.  

Συνοψίζοντας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η:
  1. επάρκεια σε μικροθρεπτικά συστατικά με τη χορήγηση βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αμινοξέων, λιπαρών οξέων, προβιοτικών,
  2. ισορροπία σε μακροθρεπτικά συστατικά (λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες) με τη διαμόρφωση εξατομικευμένου διατροφικού σχήματος,
  3. στοχευμένη φαρμακευτική αγωγή,
έχουν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση ή εξάλειψη των συμπτωμάτων, βελτιώνουν την πορεία των νοσημάτων και μειώνουν ενδεχόμενες παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής.   
 
Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι ένα σύγχρονο εργαλείο της ιατρικής ακριβείας που εντοπίζουν την κατάλληλη θεραπεία, τη κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο ασθενή. 


World aging population, chronic diseases and impact of modifiable-metabolic risk factors. D. Tsoukalas, MD. IARM 2018. Tokyo Japan 

Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.