Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

13ο Διεθνές Συνέδριο Αυτοανοσίας
5 Ελλείψεις του Οργανισμού που Πυροδοτούν τη Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
6 Κοινά Προβλήματα που Αντιμετωπίζουν στην Καθημερινότητα τους όσοι έχουν Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
Γιατί οι Ασθενείς με Νόσο του Χασιμότο δεν μπορούν να Ρυθμίσουν το Σωματικό τους Βάρος & έχουν Μειωμένα Επίπεδα Ενέργειας

Δείτε επίσης

13ο Διεθνές Συνέδριο Αυτοανοσίας
5 Ελλείψεις του Οργανισμού που Πυροδοτούν τη Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
6 Κοινά Προβλήματα που Αντιμετωπίζουν στην Καθημερινότητα τους όσοι έχουν Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
Γιατί οι Ασθενείς με Νόσο του Χασιμότο δεν μπορούν να Ρυθμίσουν το Σωματικό τους Βάρος & έχουν Μειωμένα Επίπεδα Ενέργειας

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο


Εξειδικευμένες εξετάσεις εντοπίζουν τις ελλείψεις του οργανισμού και τις μεταβολικές διαταραχές που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και την πορεία της θυρεοειδίτιδας Χασιμότο.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο (Hashimoto)
Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσκολία ρύθμισης του σωματικού βάρους, τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και την έντονη κόπωση που συνδέονται με τη νόσο.

Eξειδικευμένες εξετάσεις εντοπίζουν τις ελλείψεις και τις μεταβολικές διαταραχές, που επιδεινώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών. 
 
Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι ένα αυτοάνοσο νοσήμα με σημαντικό μεταβολικό υπόβαθρο. Ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές που δεν ανιχνεύονται εύκολα, περνούν απαρατήρητες για πολλά χρόνια και επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, το σωματικό βάρος και τη διάθεση ασθενών με νόσο του Χασιμότο. 

Οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με νόσο του Χασιμότο έχουν ελλείψεις που δεν γνωρίζουν. Είναι ιδιαίτερα συχνό σε ασθενείς με νόσο του Χασιμότο, οι αιματολογικές εξετάσεις που αφορούν τη θυρεοειδική λειτουργία να βρίσκονται εντός των φυσιολογικών ορίων, ωστόσο οι ίδιοι να μην αισθάνονται καλά.

Αυτό επηρεάζει αρνητικά την πορεία της υγείας τους. Είναι ο κυριότερος λόγος που κάνει τους ασθενείς να μην αισθάνονται καλά, παρά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και δεν τους επιτρέπει να δουν αισθητή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους.
 
Στην κλινική μας διενεργούμε εξειδικευμένες εξετάσεις που εντοπίζουν τις ελλείψεις του οργανισμού και τις μεταβολικές διαταραχές που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και την πορεία των αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων, όπως η νόσος του Χασιμότο. 


Το είδος των αναλύσεων δεν είναι συγκρίσιμο με τις κοινές εργαστηριακές εξετάσεις. Πρόκειται για υψηλά εξειδικευμένες εξετάσεις, που διενεργούνται σελιγότερα από 10 εργαστήρια παγκοσμίως με πολύ υψηλά στάνταρ. 

Στην Ελλάδα διενεργούνται αποκλειστικά στην κλινική μας. 

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις ονομάζονται μεταβολομικές αναλύσεις. Μετράνε πολύ μικρά μόρια που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι καταγράφουν τις ακριβείς ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές, καθιστώντας έτσι αποτελεσματική την αντιμετώπιση και πρόληψη αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων.

Οι αναλύσεις ανιχνεύουν περισσότερους από 80 δείκτες, που αφορούν:

 • Σε ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών: ελλείψεις σε βιταμίνη D, βιταμίνη C, σελήνιο, ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 συνδέονται με επιδείνωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, της εμφάνισης φλεγμονής και της κατάστασης της υγείας ασθενών με Hashimoto.
   
 • Στην παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια (οργανίδια όπου παράγεται ενέργεια στα κύτταρα): η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία συνδέεται με κακή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και ανάπτυξη της νόσου του Χασιμότο. Η μειωμένη απόδοση των μιτοχονδρίων, οδηγεί το θυρεοειδή σε υπερ-λειτουργία και σταδιακή έκπτωση της λειτουργίας του.
   
 • Σε δυσχέρεια στο μεταβολισμό των απλών ζαχάρων: κατανάλωση απλών ζαχάρων μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να μεταβολίσει ο κάθε οργανισμός, πυροδοτεί φλεγμονές και είναι σημαντικός δείκτης για την πορεία της νόσου.
   
 • Στην αντίσταση στην ινσουλίνη: η ινσουλίνη λειτουργεί ως κατασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. Αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης διαταράσσουν επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, επιδεινώνουν την αυτοανοσία και επιταχύνουν την καταστροφή του αδένα. 
   
 • Στο μεταβολισμό των νευροδιαβιβαστών: ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η αδρεναλίνη μεταβιβάζουν μηνύματα μεταξύ των κυττάρων και ρυθμίζουν τη λειτουργία του νευρικού και ορμονικού συστήματος. Οι μεταβολομικές αναλύσεις παρέχουν ακριβή εικόνα για την έκκριση των συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών.
   
 • Στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων: η σχέση μεταξύ ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών είναι σημαντικός δείκτης για την ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα παίζουν κεντρικό ρόλο στην ρύθμιση της φυσιολογικής απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
   
 • Στην κατάσταση της μικροβιακής χλωρίδας του οργανισμού: αλλοίωση του μικροβιώματος συνδέεται με επιδείνωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της ικανότητας του να ξεχωρίζει μεταξύ των δικών του ιστών και εξωγενών στοιχείων, όπως παθογόνα μικρόβια και ιοί.


Διενέργεια Εξετάσεων & Αγωγή
 
Η παρακολούθηση των νέων ασθενών στην κλινική μας ξεκινάει ως εξής:
 
Προγραμματίζετε το πρώτο σας ραντεβού στο οποίο γίνεται λήψη ιατρικού ιστορικού από γιατρό και διατροφικού ιστορικού από διατροφολόγο της κλινικής μας. Στη συνέχεια γίνεται λήψη του δείγματος (αίμα & ούρα) για τη διενέργεια των εξετάσεων.
 
Σε περίπου 10 ημέρες πραγματοποιείτε το επόμενο ραντεβού με γιατρό της κλινικής, στο οποίο λαμβάνετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αγωγή, η οποία αποτελείται από βιταμίνες και συμπληρώματα για τη διόρθωση των ελλείψεων του οργανισμού. Επιπλέον, λαμβάνετε και διατροφή από διατροφολόγο.
 
Για την αποτελεσματική αποκατάσταση των ελλείψεων, είναι απαραίτητη η χορήγηση συμπληρωμάτων, που θα καλύπτουν ταυτόχρονα όλες τις ελλείψεις του οργανισμού.
 
Στη συνέχεια, εφαρμόζετε την αγωγή που έχει συστηθεί από την επιστημονική μας ομάδα και ορίζουμε το επόμενο ραντεβού επανελέγχου, στο οποίο επαναλαμβάνουμε τις εξετάσεις, ώστε ο γιατρός να αξιολογήσει την πορεία την υγείας σας από την τελευταία σας επίσκεψη.

 
 
Αποτελεσματικότητα της Προσέγγισης
 
Η επιστημονική μας ομάδα έχει βοηθήσει περισσότερους από 25.000 ασθενείς με αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους. 
 

Με βάση την κλινική μας εμπειρία στους ασθενείς με νόσο του Χασιμότο, ιατρικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μεταβολομικών αναλύσεων επιφέρουν:

 • Βελτίωση της πορείας της νόσου, με αναχαίτιση της περαιτέρω καταστροφής του θυρεοειδή αδένα.
   
 • Διατήρηση και ενίσχυση της εναπομείνασας λειτουργίας του θυροειδή αδένα, η οποία επιτρέπει στον οργανισμό να προσαρμόζεται μεταβολικά στις συνεχείς αλλαγές που απαιτούνται από τις ανάγκες της καθημερινότητας, επιτρέποντας μια πολύ καλή ποιότητα ζωής.
   
 • Σταδιακή μείωση των επιπέδων των αυτο-αντισωμάτων.
   
 • Μείωση του αισθήματος κόπωσης και αύξηση των επιπέδων ενέργειας.
   
 • Βελτίωση της διάθεσης και μείωση των έντονων συναισθηματικών μεταπτώσεων, λόγω της κακής λειτουργίας του αδένα. 
   
 • Μείωση του κινδύνου βλάβης σε άλλα όργανα και εκδήλωσης επιπρόσθετου αυτοάνοσου νοσήματος.
   
 • Βελτίωση του μεταβολισμού και επίτευξη φυσιολογικού σωματικού βάρους.
   
 • Βελτίωση της ανταπόκρισης στη φαρμακευτική αγωγή.
 
Συνήθως απαιτούνται 6-8 μήνες για την επίτευξη μιας σημαντικής αλλαγής, ένα έτος για να σταθεροποιηθεί ο οργανισμός σε ένα καλύτερο επίπεδο λειτουργίας και δύο χρόνια για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.
 

Μέσα από την κλινική μας εμπειρία έχουμε διαπιστώσει ότι η διόρθωση ελλείψεων του οργανισμού σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία, η αποκατάσταση του μεταβολισμού και η ρύθμιση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλάζουν ριζικά την πορεία της νόσου του Hashimoto προς το καλύτεροκαι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, από μια εικόνα σταθερής επιδείνωσης, σε μια σταθερής βελτίωσης.

Το 85% των ασθενών μας παρατηρεί σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του. Συγκεκριμένα, η μείωση του βάρους και των κατακρατήσεων, η αύξηση της ενέργειας και η βελτίωση της διάθεσης και των υπόλοιπων συμπτωμάτων που συνδέονται με τη νόσο του Χασιμότο είναι τα πιο συχνά σημεία βελτίωσης.

Είναι ζωτικής σημασίας η ταχύτερη δυνατή παρέμβαση για την αποκατάσταση των παραπάνω, με στόχο την αναστολή της εξέλιξης της νόσου.
 
Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια, ωστόσο είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση της υγείας του και θέλει να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο πώς ήταν πριν την εκδήλωση της νόσου του. 
 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο ασθενής να ακολουθεί ακριβώς τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας της κλινικής, καθώς οι αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό, προκύπτουν σταδιακά σε βάθος χρόνου και απαιτείται συστηματική παρακολούθηση.
 
Στοχευμένες ιατρικές παρεμβάσεις με τη χρήση εξειδικευμένων εξετάσεων, σε συνδυασμό, αλλάζουν την πορεία της νόσου και την ποιότητα ζωής των ασθενών με νόσο του Χασιμότο.

 
 
Αγοράστε online τις υπηρεσίες εξετάσεων και παρακολούθησης και κερδίστε έως 120€ έκπτωση στο συνολικό κόστος.  
 
 
 
 
Συχνές Ερωτήσεις


Πρώτη & Δεύτερη Επίσκεψη 

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη εξετάζεστε από έναν από τους εξειδικευμένους γιατρούς των κλινικών. Λαμβάνεται το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και πραγματοποιείται λήψη δείγματος αίματος και ούρων. Την ίδια μέρα, κλινική διατροφολόγος λαμβάνει το διατροφικό ιστορικό και καταγράφει στοιχεία που αφορούν στον τρόπο ζωής σας. Αυτά είναι ζωτικά δεδομένα για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας σας σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η συνολική διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου μιάμισης ώρας.

Η δεύτερη σας επίσκεψη προγραμματίζεται μέσα σε δέκα ημέρες περίπου, ώστε να λάβετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς και την αγωγή. 

Στη συνέχεια προγραμματίζεται επαναληπτική επίσκεψη σε 4 μήνες ή ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού.


Θα δω προσωπικά τον Dr. Δημήτρη Τσουκαλά;

Ο Dr Τσουκαλάς είναι ο επιβλέπων της επιστημονικής ομάδας και έχει τον πλήρη έλεγχο και συντονισμό στο ιατρικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κομμάτι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος δεν αναλαμβάνει νέα περιστατικά. Τα ραντεβού των ασθενών πραγματοποιούνται με γιατρούς από την ομάδα του. Η επιστημονική ομάδα της Metabolomic Medicine® αποτελείται από διεθνώς διακεκριμένους γιατρούς και επιστήμονες οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι από τον ίδιο στη Μεταβολομική. Η ομάδα έχει τεράστια κλινική εμπειρία με χιλιάδες περιστατικά στη διαχείριση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων. 


Έχω κάποιο πρόβλημα υγείας και με παρακολουθεί ήδη γιατρός γι αυτό. Μπορώ να σας επισκεφτώ;

Ναι μπορείτε. Η αγωγή στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού σας με τον εντοπισμό και τη διόρθωση των ελλείψεων και των μεταβολικών διαταραχών. Δεν επηρεάζει την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Αντιθέτως, βελτιώνει την απόδοση και αποτελεσματικότητα της. 


Έχω ήδη τον δικό μου διατροφολόγο. Χρειάζεται να επισκεφτώ και τον διατροφολόγο της κλινικής σας;

Ναι. Η διατροφή είναι συνάρτηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που διενεργούμε και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγωγής. 


Τι χρειάζεται να φέρω στο ραντεβού μου;

Μια λίστα με όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνετε αυτήν την περίοδο. Εξετάσεις που κάνατε μέχρι 12 μήνες είναι χρήσιμες. 


Καλύπτει η ασφάλεια μου το κόστος;

Συχνά τα κόστη των εξετάσεων και της παρακολούθησης περιλαμβάνονται στις καλύψεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών καλύψεων υγείας, είτε εν μέρη είτε συνολικά. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, το πρόγραμμα κάλυψης και την νόσο. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε ακριβή απόδειξη και ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που λάβατε, ώστε να τις καταθέσετε στην ασφάλεια σας.


Τι γίνεται μόλις αγοράσω online;

Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά, η κλινική μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας με γιατρό και διατροφολόγο. Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν από κοντά, στο χώρο της κλινικής, αλλά και εξ αποστάσεως.

Η λήψη του δείγματος αίματος και ούρων για τη διενέργεια των εξετάσεων μπορεί να γίνει στο χώρο της κλινικής από κοντά ή και με την αποστολή ειδικού κιτ για τη συλλογή του δείγματος στο σπίτι. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης εδώ.Αγοράστε online τις υπηρεσίες εξετάσεων και παρακολούθησης και κερδίστε έως 120€ έκπτωση στο συνολικό κόστος.   
 
 
 
Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.