Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

 • book banner

Ποιοι Είμαστε

Ποιοι Είμαστε 

Η κλινική μας ειδικεύεται στην αντιμετώπιση αυτοάνοσων νοσημάτων. Στα περιστατικά που αναλαμβάνουμε ο πρώτος στόχος είναι να σταματήσουμε την εξέλιξη της νόσου. 

Προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και ο έλεγχος των συμπτωμάτων, ώστε ο ασθενής να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο πώς ήταν πριν την εμφάνιση της νόσου.  


Μέσα από τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων, η επιστημονική μας ομάδα εντοπίζει τις διαταραχές που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου και επιταχύνουν την εξέλιξη της, χειροτερεύοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η δυσκολία στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων έγκειται στο ότι οφείλονται σε πολλαπλούς παράγοντες που δρουν ταυτόχρονα και οδηγούν στην εκδήλωση τους. 

Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα να εντοπίσουν τους διαφορετικούς παράγοντες που συνδέονται με τη νόσο τους και σχετίζονται με ελλείψεις του οργανισμού και μεταβολικές διαταραχές, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την πορεία της και την ποιότητα ζωής τους. 

Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σχεδιάζουμε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για τον κάθε ασθενή και τον βοηθάμε να αλλάξει την πορεία του με τη νόσο.

Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια, ωστόσο είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση της υγείας του και θέλει να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο πώς ήταν πριν την εκδήλωση της νόσου του. 

Για την αποτελεσματική διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων δεν αρκεί η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που συνδέονται με το νόσημα. Χρειάζεται να εντοπιστούν και να διαχειριστούν όλοι οι διαφορετικοί παράγοντες που οδηγούν στην εκδήλωσή τους και επηρεάζουν την πορεία τους. 

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δε διαχειριστούν οι παράγοντες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου, η πορεία της προχωρά σε σταθερή και σταδιακή επιδείνωση μέσα από εξάρσεις και υφέσεις, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα και την κατάσταση υγείας του ασθενή. Επιστημονικές Συνεργασίες

Η Metabolomic Medicine® συνεργάζεται με διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχει τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις μεταβολομικής για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των αυτοάνοσων & χρόνιων νοσημάτων.

Η επιστημονική ομάδα της Metabolomic Medicine® συνεργάζεται και έχει δημοσιεύσει ιατρικές μελέτες με διακεκριμένους επιστήμονες, αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα όπως:
 

 • World Academy of Sciences
   
 • The Golden Helix Foundation, London, United Kingdom
   
 • Faculty of Life Sciences & Medicine, Department of Medical and Molecular Genetics, King's College London, London, UK
   
 • Department of Molecular Pharmacology, Albert Einstein College of Medicine, The Bronx, NY, United States
   
 • Department of Public Health, School of Psychology & Public Health, La Trobe University, Melbourne, VIC, Australia
   
 • Laboratory of Toxicology and Forensic Sciences, Medical School, University of Crete, Heraklion, Greece
 • Research Group of Clinical Pharmacology and Pharmacogenomics, Faculty of Pharmacy, School of Health Sciences, National and Kapodistrian University of Athens, Athens, Greece
   
 • Department of Rehabilitation, Nutrition & Sport, School of Allied Health, La Trobe University, Melbourne, VIC, Australia
   
 • Department of Molecular and Translational Medicine, University of Brescia, Italy
   
 • Oncologica® Labs, Chesterford Research Park, Cambridge, United Kingdom
   
 • E.INu.M, European Institute of Nutritional Medicine, Rome, Italy
   
 • Department of Clinical Pharmacy, Faculty of Pharmacy, University of Medicine and Pharmacy, Craiova, Romania
   
 • Siberian Federal University, Biology, SibFU, Russia
   
 • I.M. Sechenov First Moscow State Medical University, Moscow, Russia
   
 • Clinical and Experimental Medicine Department, University of Messina, Messina, Italy 
   
 • Department of Biochemistry and Microbiology, Nelson Mandela University, South Africa
   
 • Department of Pathology, Radiumhospitalet, Oslo University Hospital, Oslo, Norway

 

Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Εγγραφειτε στο Newsletter μας και αποκτηστε δωρεαν αποσπασμα του βιβλιου
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους