Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Εμπειρίες ασθενών

 
Ε. Λ. 39 ετών γυναίκα 
Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
 
Πριν από 10 χρόνια διαγνώσθηκα με την θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί διάφορα προβλήματα, έλαβα τη διάγνωση μετά την πρώτη εγκυμοσύνη μου.
 
Ζούσα με αυτή την ασθένεια, αλλά δεν ήμουν ευτυχής για την κατάσταση της υγείας μου: ήμουν πάντα κουρασμένη, δεν ήμουν σε θέση να χάσω βάρος, ήμουν πάντα ευερέθιστη και δεν μου άρεσε πια ο εαυτός μου.
 
Περίπου δυόμιση χρόνια πριν συναντήθηκα τον Dr. Τσουκαλά, διάβασα το βιβλίο του και αποφάσισα να κλείσω μια επίσκεψη. Έκανα τη μεταβολική ανάλυση, η οποία αποκάλυψε ότι υπήρχαν πολλά πράγματα για να διορθώσω, αλλά η αποφασιστικότητα και η καλή θέλησή μου μαζί με τις πολύτιμες συμβουλές, το νέο πρόγραμμα διατροφής και την εξατομικευμένη συμπλήρωση μου επιτρέψαν να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια.
Σήμερα έχω μια βέλτιστη κατάσταση υγείας και είμαι περήφανη για αυτό. Είμαι ένα νέο άτομο, για μένα ήταν μια αναγέννηση: έχασα 14 κιλά και έμαθα πώς να τρώω σωστά. Πάνω απ’ όλα έμαθα να καταλαβαίνω το σώμα μου: καταλαβαίνω τις ανάγκες του, αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζομαι νερό, ότι πρέπει να φάω και πότε χρειάζεται να ξεκουραστώ. Επίσης απόκτησα καλά επίπεδα ενέργειας και το δέρμα μου άλλαξε εντελώς, προς το καλύτερο.

 
 
Π. Δ. 53 ετών, γυναίκα
Θυρεοειδίτιδα Hashimoto 
 
Θέλω να μοιραστώ τη χαρά για το τελευταίο μου στόχο που επιτεύχθηκε με όλους εσάς (ειδικά τις γυναίκες) που είχαν διαγνωστεί με αυτή την ύπουλη και καταστροφική ασθένεια που ονομάζεται ΑΥΤΟΝΟΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ (HASHIMOTO). Όποιος πάσχει από αυτήν ξέρει για τι μιλάω. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτή, ειδικά μετά την έκδοση της ετυμηγορίας: ΑΝΙΑΤΗ.
 
Γιατί είμαι χαρούμενΗ; Ήταν τουλάχιστον 5 χρόνια που δεν μπορούσα να τρέξω (ήταν το αγαπημένο μου άθλημα μαζί με τη γιόγκα). Έτρεχα μόλις 500 μέτρα και έπειτα το σώμα ή το μυαλό παραδίνονταν: δεν είχα ενέργεια, πάθαινα κρίσεις πανικού και έναν πολύ ισχυρό πόνο στο ισχίο. Αντ' αυτού σήμερα μπορώ να τρέξω για 4 χιλιόμετρα (για κάποιους μπορεί να είναι μικρή απόσταση, αλλά για μένα είναι μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν πριν), διατηρώ έναν καλό ρυθμό και θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να καταχραστώ την νεοαποκτηθείσα ενέργεια. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό! Μπορώ να το κάνω!!
 
Έτσι σε 15 μήνες από τη διάγνωση ήμουν μπορώ να μπόρεσα να επαναφέρω και ένα άλλο κομμάτι μου, τη θέλησή μου να ζήσω και να κάνω σχέδια, να αναλάβω υποχρεώσεις και πάνω απ 'όλα ... να γελάσω! Νιώθω και πάλι ο εαυτός μου.

 
 
Στεφανία, 55 Γυναίκα
Χρόνια κόπωση 
 
Το όνομά μου είναι η Στεφανία, είμαι 55 ετών και βρήκα και πάλι τη χαρά της ζωής, χάρη στον Dr Τσουκαλά και την ομάδα του. Ιδιαίτερα ευχαριστώ από καρδιάς την Dr. Francesca Marcon και την Dr. Carolina Capriolo, για το υπέροχο έργο που εκτελούν.
 
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή ...
 
Τον Ιούλιο του 2015 αισθάνθηκα πολύ άσχημα, πάντα κουρασμένη, με πόνο σε όλο μου το σώμα! Το πρωί, απλά το να βγω από το κρεβάτι ήταν ένας άθλος! Ακόμη και να ακουμπήσω τα πόδια μου στο πάτωμα ήταν επώδυνο, ήμουν διαρκώς θλιμμένη και χωρίς καθόλου ενέργεια. Ο μοναδικός μου στόχος ήταν να πάω από το κρεβάτι στο καναπέ. Ένας τέτοιος τρόπος επιβίωσης και όχι ζωής, ήταν μια τραγωδία για ένα άτομο σαν εμένα, που ήμουν πάντα ενεργή και δυναμική!
 
Αποφάσισα έπειτα να επισκεφτώ το γιατρό, ο οποίος μου πρότεινε πολλές εξετάσεις που ήταν όλες φυσιολογικές ... Αισθανόμουν ότι το σώμα μου ζητούσε κάποια βοήθεια που δεν μπορούσα να του παρέχω.
Τελικά βρήκα τον Dr. Τσουκαλά. Η γραμματέας του Dr. Τσουκαλά,  μου επεσήμανε με ευγένεια τα διάφορα στάδια της θεραπείας και διοργάνωσε ένα ραντεβού στο Ιατρικό Κέντρο στο Τρεβίζο.
 
Τα αποτελέσματα των μεταβολομικών αναλύσεων έδειξαν ότι ο οργανισμός μου είχε σημαντικές ελλείψεις σε ωμέγα 3-6 και 9 λιπαρά οξέα, σε βιταμίνη D και C μεταξύ άλλων.
 
Με δέχτηκε ο Dr. Τσουκαλάς, πολύ επαγγελματίας, αλλά ταυτόχρονα φιλικός, μου εξήγησε πολλά πράγματα σχετικά με την ανθρώπινη "μηχανή" και τις αρχές λειτουργίας της, και θυμάμαι συγκεκριμένα που μου είπε: «Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το σωστό καύσιμο, ο κινητήρας θα κολλήσει»
 
H διατροφολόγος, μου έδωσε μια εξατομικευμένη διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες μου.
 
Άρχισα να ακολουθώ τις διατροφικές κατευθύνσεις και να λαμβάνω συγκεκριμένα συμπληρώματα, γνωρίζοντας καλά ότι θα έπρεπε να ακολουθήσω επακριβώς τις οδηγίες, αν ήθελα να βελτιωθώ. Αμέσως ένοιωσα απτά οφέλη, καθώς περνούσε ο καιρός, αισθανόμουν όλο και καλύτερα και πιο δυνατή!
 
Μετά από 3 μήνες επανέλαβα τις εξετάσεις: οι τιμές των λιπαρών οξέων επανήλθαν στα επιθυμητά επίπεδα και η βιταμίνη D αυξήθηκε κατά 300%. Ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που δεν περίμενα σε καμία περίπτωση, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση που είχα ότι ήμουν ότι πολύ καλύτερα!
 
Σήμερα συνεχίζω να ακολουθώ την αγωγή και ​​μπορώ να επιβεβαιώσω ότι o Dr. Τσουκαλάς και η ομάδα του άλλαξαν εντελώς τη ζωή μου!
 
Ζητώ συγμώμη που επεκτάθηκα τόσο, αλλά με ενδιέφερε να επισημάνω όλες τις φάσεις της θεραπείας.

 
 
Ε. Ε. Γυναίκα 30 ετών
Έλλειψη ενέργειας 
 
Ήρθα στο ιατρείο του Dr. Τσουκαλά αφού παρατήρησα τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία της μητέρας μου. Στόχος μου ήταν να αυξήσω τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου. 
 
Με την διενέργεια των πρώτων αναλύσεων συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες. Πριν ξεκινήσω έπαιρνα ήδη συμπληρώματα και βασιλικό πολτό χωρίς όμως να καταφέρω να λύσω το πρόβλημα της έλλειψης ενέργειας που ένοιωθα. 
 
Στους πρώτους 3 μήνες τα επίπεδα ενέργειας μου βελτιώθηκαν και είχα καλή διάθεση. Έχασα βάρος και παρατήρησα σημαντική βελτίωση στο δέρμα και στην ακμή μου. Στους 6 μήνες τα επίπεδα ενέργειας βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο, το ίδιο και η ακμή μου και οι πόνοι της περιόδου ήταν λιγότερο έντονοι. 
 
Έχω ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα στο οποίο δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω αν δεν είχα αλλάξει τον τρόπο ζωής μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα που πέτυχα.

 
 
Ρ. Σ. Γυναίκα 55 ετών 
Προληπτικά 
 
Βρήκα τον Dr. Τσουκαλά Στόχος μου ήταν να κατανοήσω περισσότερο τον εαυτό μου και να βελτιώσω την γενική κατάσταση της υγείας μου. 
 
Παρότι ακολουθούσα ήδη ένα αρκετά υγιή τρόπο ζωής και διατροφής μέσα από τις μεταβολομικές αναλύσεις είδα ότι πρέπει να αλλάξω αρκετά πράγματα στις συνήθειες μου. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα όμως στο να πραγματοποιήσω τις αλλαγές που μου υποδείχτηκαν. 
 
Ξεκινώντας παρατήρησα αξιοσημείωτες αλλαγές. Τα επίπεδα ενέργειας μου εκτοξεύτηκαν, η διάθεση μου έγινε καλύτερη και βίωσα μια εξαιρετική ποιότητα ζωής. Προτείνω σε όλους να κάνουν τις μεταβολομικές αναλύσεις γιατί θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή τους. 

 
 
Μητέρα του Λ. Ρ., 24 ετών, άντρας. 
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης
 
Γεια σας! Είμαι η μητέρα ενός ασθενή που θεραπεύεται από εσάς, ο οποίος αντιμετωπίζει καρκίνο της ουροδόχου κύστης πάνω από ένα χρόνο, και είχε αρχικά χαρακτηριστεί ως καλοήθης όγκος, πριν από τρία χρόνια.
 
Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών έχουν αφαιρεθεί αρκετές υποτροπές, έλαβε μία χημειοθεραπεία και έξι συνεδρίες με BCG. Στη μέση αυτής της κατάστασης, φέτος άρχισε να αντιμετωπίζεται από την ομάδα του Dr. Τσουκαλά και να λαμβάνει τακτικά συμπληρώματα, όπως του συνταγογραφήθηκαν. Εξαρχής, και μόνο το γεγονός ότι έλαβε μια σωστή διατροφή και εξατομικευμένα συμπληρώματα του έδωσαν ένα πραγματικό αίσθημα ασφάλειας, και μια μεγάλη φυσική αποκατάσταση (το πεπτικό και το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εντελώς μη λειτουργικά).
 
Εν συντομία:
Τον Ιούνιο, μετά την τελευταία επέμβαση, ο χειρουργός τον ενημέρωσε ότι αν κατά την επόμενη εξέταση έβρισκε ξανά επιπλέον υποτροπές, θα επέλεγε και πρότεινε έντονα την αφαίρεση της ουροδόχου κύστης για να αποφευχθούν περαιτέρω κίνδυνοι. Στην ηλικία των 24 ετών, η προοπτική να ζει με μια σακούλα που συνδέεται στην κοιλιά για ένα αβέβαιο αριθμό ετών δεν ήταν επιλογή. Έτσι, χάρη στην αυστηρή διατροφή, την τακτική λήψη συμπληρωμάτων, αλλά και στην πνευματική βοήθεια, τον περασμένο Σεπτέμβριο το όργανο ήταν τελείως καθαρό. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει αυτό για εμάς.
 
Προφανώς συνεχίζουμε να ανοικοδομούμε το ανοσοποιητικό του σύστημα και να βάζουμε σε τάξη τη ζωή με κάθε τρόπο, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για αυτόν, τη σύζυγό του, για όλη την οικογένεια και τους συναδέλφους που τον υποστήριζαν συνεχώς.
 
Σας ευχαριστώ που είστε εκεί και κάνετε τη διαφορά.
 
 
 
Κ. Α. Γυναίκα 64 ετών. 
Νευρογενής όγκος στο θώρακα
 
Έμαθα για το ιατρείο του Dr. Τσουκαλά από την φαρμακοποιό μου. Ήμουν πεπεισμένη ότι αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μου και τις διατροφικές μου συνήθειες μαζί με την κατάλληλη θεραπεία θα μπορούσα να αντιμετωπίσω τη νόσο μου. 
 
Εδώ και 2.5 χρόνια παρακολουθούμαι από την ομάδα του Dr. Τσουκαλά και έχω βιώσει πολύ μεγάλη βελτίωση στην υγεία μου και στη διάθεση μου. Τα επίπεδα ενέργειας και  ζωτικότητα μου έχουν αυξηθεί και ήδη μέσα στο πρώτο 3μηνο είχα βελτίωση στα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που αφορούσαν τη νόσο μου. 
 
Η προσέγγιση ήταν κάτι νέο για μένα και με βοήθησε πάρα πολύ. Οι μεταβολομικές αναλύσεις με βοήθησαν να καταλάβω τι αλλαγές πρέπει να κάνω και τι ακριβώς χρειάζεται ο δικός μου οργανισμός. Κατά την άποψη μου οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν για τη βοήθεια που μπορούν λάβουν μέσα από την επιστήμη της μεταβολομικής. 

 
 
Ρ.Χ. 42 ετών, άντρας.
Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα 
 
Μέσα από τις εξετάσεις είδα ότι έχω πολύ μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D. Παρακολουθούμαι ενάμιση χρόνο από την ομάδα της Metabolomic Medicine. Νιώθω πιο υγιής και δυνατός. Από την αρχή της αγωγής είδα σημαντική βελτίωση. Συνέχισα να παρατηρώ βελτίωση και μετά τους 6 μήνες και να έχω μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η θεραπεία έκανε μεγάλη διαφορά στη ζωή μου. 

 
 
Ε. Χ. 62 ετών, άντρας
Προληπτικά, βελτίωση της ποιότητας ζωής 
 
Ήρθα στην κλινική σας γιατί ήθελα να έχω μια καλή ποιότητα ζωής και στο μέλλον. Ο στόχος μου ήταν να βελτιώσω την φυσική και την πνευματική μου κατάσταση. 
 
Μέσα από τις μεταβολομικές αναλύσεις εντόπισα τις ελλείψεις του οργανισμού μου και ότι έπρεπε να κάνω σημαντικές αλλαγές στο τρόπο διατροφής μου. Άλλαξα εντελώς τις συνήθειες μου και βιώνω καλύτερη ποιότητα ζωής και αυξημένα επίπεδα ενέργειας. 
 
Πιστεύω ότι  μεταβολομική είτε από μόνη είτε σε συνδυασμό με την συμβατική ιατρική όπου χρειάζεται, μπορεί να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα στην βελτίωση της ζωής μας. 


Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ενδροκρινολόγος - Διαβητολόγος, Mέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας
Ειδικός Γενικός Ιατρός. Μέλος του European institute of nutritional medicine
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Νοσηλεύτρια - Health Coach
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής.
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ενδροκρινολόγος - Διαβητολόγος, Mέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας
Ειδικός Γενικός Ιατρός. Μέλος του European institute of nutritional medicine
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Νοσηλεύτρια - Health Coach
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Νοσηλεύτρια
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine
Δείτε τους όλους