Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

  • book banner

Δείτε επίσης

Metabolomic Analysis® - Μία επαναστατική εξέταση αίματος
Είναι η Ομοκυστεΐνη η νέα Χοληστερίνη;
Η Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο 9 στις 10 Φορές Πλήττει Γυναίκες
Μεταβολικό Σύνδρομο

Δείτε επίσης

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο (Hashimoto)
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) & Αντίσταση στην Ινσουλίνη
Αυτοάνοσες Θυρεοειδίτιδες & Ποιότητα Ζωής
Πώς το Σαπούνι Σκοτώνει τον Κορωνοϊό

H Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών έγινε “Μεταβολομική”

Μέσα από την επιστήμη της μεταβολομικής μπορούμε να καταγράψουμε την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού σε μοριακό επίπεδο. Η Μεταβολομική έχει ευρεία εφαρμογή στην ιατρική σε τομείς όπως η ανοσολογία, η νευρολογία, η ογκολογία, η ορθοπαιδική αλλά και η βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων. Ο στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και της απόδοσης του ανθρώπινου οργανισμού είτε αφορά σε κάποιο χρόνιο νόσημα, είτε αφορά στην πρόληψη, είτε στην βελτιστοποίηση των επιδόσεων σε επαγγελματίες αθλητές.

Το 2015 και το 2016 η Εθνική μας Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών έκανε εξετάσεις μεταβολομικής και έλαβε αγωγή που αφορούσε τη διατροφή τους και την κάλυψη των μικροθρεπτικών αναγκών των αθλητριών μέσα από την χορήγηση εξατομικευμένων φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής
.

Η πρώτη αγωνιστική συμμετοχή του εθνικού μας συγκροτήματος, μετά την έναρξη της μεταβολομικής θεραπείας, ήταν στο
 European League όπου κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να συμμετέχει στο Final Four της διοργάνωσης. 

Με την αποπεράτωση της διοργάνωσης λάβαμε την ακόλουθο ευχαριστήρια επιστολή από την αρχηγό της εθνικής ομάδας Ελένη Κιόση. 

Αγαπητέ κύριε Τσουκαλά, 

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών για τη στήριξη σας στο επιστημονικό κομμάτι με τη μεταβολομική εξέταση όπου η ομάδα είχε θετικά αποτελέσματα τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Βελτιώθηκε αισθητά η σωματική μας κατάσταση και παρατηρήσαμε αύξηση της συγκέντρωσης και της νοητικής διαύγειας που συνέβαλαν στην πολύ καλή πορεία της ομάδας και στις ατομικές διακρίσεις ορισμένων αθλητριών. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εθνικής γυναικών, η ομάδα συμμετείχε στο Final Four του European League. 

Οι ατομικές διακρίσεις των αθλητριών ανά κατηγορία ήταν σημαντικές ενώ στην εβδομαδιαία επιλογή της καλύτερης 7άδας μεταξύ όλων των ομάδων της διοργάνωσης υπήρχαν πάντα αθλήτριες του εθνικού μας συγκροτήματος.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών


Η μεταβολομική χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια σε επαγγελματικό αθλητικό επίπεδο στην καταγραφή αλλαγών που προκύπτουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός αυξάνει κατακόρυφα τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και προκαλεί σημαντικές αλλαγές σε μεταβολικό επίπεδο. Η αλλαγές αυτές είναι τόσο ριζικές που επηρεάζουν την έκφραση του DNA, την βιοχημική και την ορμονική λειτουργία στο σώμα των αθλητών.

Μεμονωμένοι αθλητές, ολυμπιονίκες αλλά και ομάδες παρακολουθούν τις αλλαγές που προκύπτουν σε μεταβολικό επίπεδο ώστε να προσαρμόσουν αντίστοιχα την διατροφή τους και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες και συστατικά εξατομικευμένα με στόχο την βελτίωση των επιδόσεων αλλά και της υγείας των αθλητών.


Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Ελένη Κιόση, αρχηγός της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, έκανε  μεταβολομικές αναλύσεις στην Metabolomic Clinic της Αθήνας. Η αρχηγός της εθνικής έλαβε εξατομικευμένες ιατρικές οδηγίες βασισμένες στα αποτελέσματα των εξετάσεων, καλύφθηκαν οι αυξημένες ανάγκες ή και ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά και ειδική διατροφή βάση των μεταβολικών αναγκών του οργανισμού της.
 

Μερικούς μήνες μετά η Ελένη Κίοση ολοκλήρωσε την σεζόν της καταγράφοντας σημαντική βελτίωση τόσο στις αθλητικές της επιδόσεις όσο και στην αντοχή της. Αναφέρει ότι ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς κόπωση, είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας της, μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι λόγω της καλύτερης φυσικής κατάστασης, βελτιωμένο χρόνο αντίδρασης και σημαντικά καλύτερη ψυχική διάθεση. Η αρχηγός ενημέρωσε την επιστημονική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης όπου αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Metabolomic Clinic, η εφαρμογή της μεταβολομικής και στα 17 κορίτσια της εθνικής ομάδα βόλεϊ γυναικών.  

 

Η Ελληνική εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών γίνεται έτσι μια από τις πρώτες ομάδες στο κόσμο που εφαρμόζει την εξατομικευμένη ιατρική βασισμένη στην επιστήμη της Μεταβολικής. Τα κορίτσια της εθνικής μας έκαναν μεταβολομικές αναλύσεις και έλαβαν η καθεμία ξεχωριστά αγωγή με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και διατροφικές συστάσεις ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού τους.  

Η επιστημονική ομάδα της Metabolomic Clinic εύχεται κάθε επιτυχία στην εθνική μας ομάδα.
Βιβλιογραφικές αναφορές

Popular Science: Athletes Systems Biology Improving Athletes Perfomance
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0731708513004469
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22397027
science.unctv.org/content/mysticism-and-metabolomics
www.herts.ac.uk/research/hhsri/adaptive-and-metabolomic-physiology

Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Εγγραφειτε στο Newsletter μας και αποκτηστε δωρεαν αποσπασμα του βιβλιου
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους