Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

2ο Συμπόσιο για το Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αθήνα Αύγουστος 2018

doctors
Figure 1 Dr Tsoukalas in the middle with Indian physicians group visiting Metabolomic Medicine®  Clinic  in Athens

Την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου 2018 ομάδα ιατρών παθολόγων από την Ινδία επισκέφτηκε την Αθήνα και πραγματοποίησε το: 2ο Συμπόσιο για το Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αθήνα Αύγουστος 2018.
 
Οι γιατροί με επικεφαλής τον Dr. N. K. Soni πρόεδρο της ένωσης κλινικών ιατρών της Ινδίας, τον Dr. Abhishek Bhatnagar MD διοργανωτή της ημερίδας και τον Dr. Rajeev Agarwala ένας από τους κορυφαίους επεμβατικούς καρδιολόγους της Ινδίας επισκέφτηκαν την κλινική της Metabolomic Medicine® στην Αθήνα. 
 
Στην ημερίδα που ακολούθησε Ο Dr. Δ. Τσουκαλάς παρουσίασε το ρόλο της Ιατρικής Ακριβείας στην διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και αναφέρθηκε στην κλινική εφαρμογή των εξετάσεων μεταβολομικής στα αυτοάνοσα και στα χρόνια νοσήματα. Επισήμανε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο τρόπος ζωής και η διατροφή είναι οι κύριοι παράγοντες νοσηρότητας και θνησιμότητας σήμερα, τόσο για τις αναπτυγμένες όσο και για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο ρόλος των μεταβολομικών αναλύσεων είναι ζωτικής σημασίας στην διαχείριση των σωστών παραγόντων ανά ασθενή και στη διαμόρφωση εξατομικευμένων θεραπειών που θα φέρουν τα βέλτιστα κλινικά αποτελέσματα.
 
Ο Dr. N. K. Soni πρόεδρος των κλινικών ιατρών της Ινδίας αναφέρθηκε στη σημασία της διαχείρισης των ασθενών με διαβήτη τόσο φαρμακευτικά με στόχο την επίτευξη ιδανικού γλυκαιμικού ελέγχου με την βοήθεια των νέων φαρμακευτικών επιλογών αλλά και με συστάσεις που αφορούν στον τρόπο ζωής και την άσκηση των ασθενών με διαβήτη. 

Figure 2 Insulin resistance precedes diabetes

Ο Dr. Rajeev Agarwala, κορυφαίος επεμβατικός καρδιολόγος της Ινδάις, παρουσίασε την αναγκαιότητα της έγκαιρης και σωστής διαχείρισης των ασθενών με μικροαγγειοπάθεια (βλάβη στα μικρά αγγεία) που προκαλεί τις επιπλοκές του διαβήτη που αφορούν στην διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια,  στην νεφρική ανεπάρκεια, στην νευροπάθεια και στις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού. Τόνισε όμως ότι οι βλάβες στα μεγάλα αγγεία είναι αυτές που είναι οι πιο επικίνδυνες για τη ζωή. Οι βλάβες στα αγγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και πρόκειται για βλάβες που ξεκινούν πολλά χρόνια πριν την πλήρη εκδήλωση του διαβήτη. Έτσι ανέφερε ότι κάθε ασθενής που έχει βλάβες στα μικρά αγγεία έχει πάντα και βλάβες στα μεγάλα αγγεία και είναι ζωτικής σημασίας να αποστέλλεται για διάγνωση και διαχείριση της μακροαγγειοπάθειας. Στόχος των γιατρών είναι η μείωση των θανάτων που οφείλονται στις βλάβες των αγγείων της καρδιάς και του εγκεφάλου από το διαβήτη. 

Figure 3 Dr Tsoukalas autographing copies of his book

Figure 4 Dr. Tsoukalas presentation

  
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους