Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Η Κατανάλωση Ωμεγα-3 Λιπαρών Οξέων Βοηθά στην Αντιμετώπιση της Θυρεοειδίτιδας Χασιμότο


Η αυξημένη κατανάλωση ψαριών, θαλασσινών και η λήψη συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 λιπαρά, συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης και καλύτερη πορεία νόσου στους ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.

Η Κατανάλωση Ωμεγα-3 Λιπαρών Οξέων Βοηθά στην Αντιμετώπιση της Θυρεοειδίτιδας Χασιμότο
 
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή και βελτιώνουν την πορεία πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.
 
Η ανεπάρκεια σε ωμεγά-3 λιπαρά οξέα επιδρά αρνητικά:

- στη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα

- στην ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται τις φλεγμονές

- στη λειτουργία του ορμονικού συστήματος

- στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
 
Η αυξημένη κατανάλωση ψαριών, θαλασσινών και η λήψη συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 λιπαρά, συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης και καλύτερη πορεία νόσου στους ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.
 
Σε πρόσφατη κλινική μελέτη διαπιστώθηκε ότι η αυξημένη πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών μειώνει τα επίπεδα αυτο-αντισωμάτων κατά τη διάρκεια της κύησης και τις επιπλοκές στην υγεία των γυναικών μετά τον τοκετό.
 
 
Τροφές Πλούσιες σε Ω3 Λιπαρά Οξέα
 
Τα στοιχεία αυτά μάς οδηγούν στη διαπίστωση ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι ωφέλιμο να καταναλώνουμε έλαια και λιπαρά που βρίσκονται:

  • Στο ελαιόλαδο
  • Στο λινέλαιο
  • Στα καρύδια
  • Στα αμύγδαλα
  • Στις σαρδέλες
  • Σε αυγά «ω3» ή από κότες ελευθέρας βοσκής
  • Στο λιναρόσπορο
  • Στο βιολογικό βούτυρο
  • Στο βούτυρο και τα γαλακτοκομικά αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής
  • Στο λίπος ζώων ελευθέρας βοσκής
 
 
Ιατρικές Παρεμβάσεις στον Τρόπο Ζωής & Διατροφής Βελτιώνουν την Πορεία της Θυρεοειδίτιδας Χασιμότο
 
Βιταμίνες και μικροθρεπτικά στοιχεία, όπως μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδή και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ελλείψεις σε αυτά τα στοιχεία συνδέονται με την ανάπτυξη και την πορεία θυρεοειδίτιδας Χασιμότο.
 
Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των ελλείψεων του οργανισμού και των μεταβολικών διαταραχών, μπορεί να γίνει μόνο με τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων που αναλύουν μικρά μόρια στο αίμα. Ανιχνεύονται μεταβολικές διαταραχές που συνδέονται με την πορεία και την εκδήλωση της θυρεοειδίτιδας Χασιμότο. Η μεταβολική κατάσταση ενός ατόμου είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου εκδήλωσης της νόσου.
 
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις ονομάζονται μεταβολομικές αναλύσεις. Μετράνε πολύ μικρά μόρια που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι καταγράφουν τις ακριβείς ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές, καθιστώντας έτσι αποτελεσματική την αντιμετώπιση αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.
 
Iατρικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, στη διόρθωση των ελλείψεων και στη διατροφή αλλάζουν ριζικά την πορεία της θυρεοειδίτιδας Χασιμότο.
 
Μέσα από την κλινική μας εμπειρία έχουμε διαπιστώσει ότι η διόρθωση ελλείψεων του οργανισμού σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία, η αποκατάσταση του μεταβολισμού και η ρύθμιση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλάζουν ριζικά την πορεία της νόσου του Hashimoto προς το καλύτερο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, από μια εικόνα σταθερής επιδείνωσης, σε μια σταθερής βελτίωσης.


 Πηγές:
 
1.
Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο & Ελλείψεις του Οργανισμού

2. Ωμέγα 3 Λιπαρά & Λίπη, η Σχέση τους με την Υγεία μας και τα Χρόνια Νοσήματα

 


Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.