Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο & Ελλείψεις του Οργανισμού


Ελλείψεις του οργανισμού σε βιταμίνες και μικροθρεπτικά στοιχεία επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του θυρεοειδή αδένα.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο & Ελλείψεις του Οργανισμού

Πολλοί ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο έχουν ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία τους και δεν το γνωρίζουν. 

Βιταμίνες και μικροθρεπτικά στοιχεία, όπως μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδή και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ελλείψεις σε αυτά τα στοιχεία συνδέονται με την ανάπτυξη και την πορεία θυρεοειδίτιδας Χασιμότο.

Μια κατηγορία εξειδικευμένων εξετάσεων που απευθύνεται σε όσους έχουν διαγνωστεί με Χασιμότο, εντοπίζει τις ελλείψεις και τις μεταβολικές διαταραχές που επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας αυτών των ασθενών.
 
Η νόσος του Χασιμότο είναι μια αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα έναντι του θυρεοειδή αδένα, όπου σταδιακά τoν καταστρέφει, καταλήγοντας σε υποθυρεοειδισμό.
 
Υπάρχουν 5 βασικές ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά που συντελούν στην ανάπτυξη της νόσου:

 • Βιταμίνης D
   
 • Σεληνίου
   
 • Μαγνησίου
   
 • Προβιοτικών
   
 • Ωμέγα 3 λιπαρών  
 

Βίντεο: 5 Συχνές Ελλείψεις σε Βιταμίνες & Μικροθρεπτικά που Συνδέονται με τη Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.
 

Οι ελλείψεις των παραπάνω στοιχείων επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του θυρεοειδή αδένα.

Σε συνδυασμό με μεταβολικές διαταραχές όπως:

- αντίσταση στην ινσουλίνη

- χαμηλός μεταβολισμός

- διαταραχή της μικροβιακής χλωρίδας 


επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των θυρεοειδικών κυττάρων. Επιπρίσθετα με το ψυχογενές στρες, επιδρούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αλλοιώνουν τη σύσταση και τη μορφολογία των κυττάρων του θυρεοειδούς.


Ειδικές Εξετάσεις Καθορίζουν την Πορεία της Θυρεοειδίτιδας Χασιμότο

Πολλοί ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο έχουν ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία τους και δεν το γνωρίζουν. 

Μια κατηγορία εξειδικευμένων εξετάσεων που απευθύνεται σε όσους έχουν διαγνωστεί με Χασιμότο, εντοπίζει τις ελλείψεις και τις μεταβολικές διαταραχές που επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας αυτών των ασθενών.

Ο εντοπισμός και η διόρθωση των ελλείψεων, βοηθά τους ασθενείς να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους. 

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις ονομάζονται μεταβολομικές αναλύσεις. Ανιχνεύουν περισσότερους από 80 δείκτες που σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου και με την εξέλιξη της νόσου του. 

Οι εξετάσεις εντοπίζουν ελλείψεις σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία και μεταβολικές διαταραχές, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, η διαχείριση της φλεγμονής και η κατάσταση της μικροβιακής χλωρίδας του οργανισμού. 

Η διενέργεια των εξετάσεων επιτρέπει στους ασθενείς να ελέγξουν το νόσημα τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στο πώς ήταν πριν την εκδήλωση τους. 

Η ακριβής καταγραφή των ελλείψεων σε κάθε άτομο είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τις κλασσικές μεθόδους μέτρησης. Έτσι η διόρθωση τους βασίζεται σε γενικές οδηγίες. Τα τελευταία χρόνια, με τη χρήση μεταβολομικών αναλύσεων, ανιχνεύονται μικρά μόρια που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού και καταγράφουν με ακρίβεια τις ελλείψεις και τις μεταβολικές διαταραχές. 


Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι μια ευαίσθητη μέθοδος μέτρησης που εφαρμόζεται στα αυτοάνοσα νοσήματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων συνοδεύονται από το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο που ταιριάζει στον κάθε ασθενή και η σταθερή παρακολούθηση από γιατρό είναι απαραίτητη. 

Καθώς οριακές ελλείψεις του οργανισμού σε μικροθρεπτικά συστατικά, συσσωρεύονται σταδιακά στο χρόνο και οδηγούν σε νόσο, χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για τη διόρθωση τους. 

Η διενέργεια των εξετάσεων είναι το πρώτο βήμα.
 
Στη συνέχεια, ο γιατρός σχεδιάζει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο που ταιριάζει στον κάθε ασθενή, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ο ασθενής εφαρμόζει την αγωγή για την αντιμετώπιση του νοσήματός του και τη βελτίωση της υγείας του.

Ο έλεγχος των συμπτωμάτων, η αύξηση των επιπέδων ενέργειας και η ρύθμιση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα είναι τα πιο κοινά σημεία βελτίωσης. 

Μέσα από την κλινική μας εμπειρία έχουμε διαπιστώσει ότι η διόρθωση ελλείψεων του οργανισμού σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία και η αποκατάσταση των μεταβολικών διαταραχών, αλλάζουν ριζικά την πορεία της θυρεοειδίτιδας Χασιμότο προς το καλύτερο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, από μια εικόνα σταθερής επιδείνωσης, σε μια σταθερής βελτίωσης. 


Iατρικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, στη διόρθωση των ελλείψεων και στη διατροφή αλλάζουν ριζικά την πορεία της θυρεοειδίτιδας Χασιμότο. 

Το 85% των ασθενών μας παρατηρεί σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του. Συγκεκριμένα, η μείωση του βάρους και των κατακρατήσεων, η αύξηση της ενέργειας και η βελτίωση της διάθεσης και των υπόλοιπων συμπτωμάτων που συνδέονται με τη νόσο του Χασιμότο είναι τα πιο συχνά σημεία βελτίωσης.


Εάν έχετε διαγνωστεί με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο κάντε το πρώτο βήμα, επικοινωνήστε μαζί μας και προγραμματίστε το ραντεβού για τις εξετάσεις. 


Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.