Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Πώς Μπορείτε να Βελτιώσετε την Υγεία σας εάν Έχετε Διαγνωστεί με Αυτοάνοσο Νόσημα


Στοχευμένες ιατρικές παρεμβάσεις με τη χρήση εξειδικευμένων εξετάσεων, σε συνδυασμό με τη χρήση νέων αποτελεσματικότερων και πιο φιλικών φαρμακευτικών αγωγών, αλλάζουν την πορεία της νόσου και την ποιότητα ζωής των ασθενών με αυτοάνοσο νόσημα. Photo by Ga on Unsplash

Πώς Μπορείτε να Βελτιώσετε την Υγεία σας εάν Έχετε Διαγνωστεί με Αυτοάνοσο Νόσημα
Εξειδικευμένες Εξετάσεις Εντοπίζουν Ελλείψεις & Μεταβολικές Διαταραχές που Επηρεάζουν την Υγεία Ασθενών με Αυτοάνοσο Νόσημα
 
Τα αυτοάνοσα είναι νοσήματα με σημαντικό μεταβολικό υπόβαθρο. Ελλείψεις του οργανισμού σε βιταμίνες και μικροθρεπτικά συστατικά, σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη και την πορεία αυτής της κατηγορίας ασθενειών.
 
Οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα έχουν ελλείψεις που δεν γνωρίζουν. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την πορεία της υγείας τους. Είναι ο κυριότερος λόγος που κάνει τους ασθενείς να αισθάνονται χειρότερα, παρά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και δεν τους επιτρέπει να δουν αισθητή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους.
 
Στην κλινική μας διενεργούμε εξειδικευμένες εξετάσεις που εντοπίζουν τις ελλείψεις του οργανισμού και τις μεταβολικές διαταραχές που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και την πορεία των αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων.
 
Ο ακριβής εντοπισμός και η αντιμετώπιση των μεταβολικών διαταραχών, μπορεί να γίνει μόνο με τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων που αναλύουν μικρά μόρια στο αίμα.

Οι εξετάσεις ονομάζονται μεταβολομικές αναλύσεις και ανιχνεύουν περισσότερους από 80 δείκτες, που αφορούν:
 

 • Σε ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών: ελλείψεις σε βιταμίνη D, βιταμίνη C, σελήνιο, ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 συνδέονται με επιδείνωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, της εμφάνισης φλεγμονής και της κατάστασης της υγείας ασθενών με αυτοάνοσο.
   
 • Στην παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια (οργανίδια όπου παράγεται ενέργεια στα κύτταρα): η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία συνδέεται με κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του ορμονικού συστήματος και ανάπτυξη αυτοανοσίας. Η μειωμένη απόδοση των μιτοχονδρίων, οδηγεί το ανοσοποιητικό σε υπερ-λειτουργία και σταδιακή έκπτωση της λειτουργίας του.
   
 • Σε δυσχέρεια στο μεταβολισμό των απλών ζαχάρων: κατανάλωση απλών ζαχάρων μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να μεταβολίσει ο κάθε οργανισμός, πυροδοτεί φλεγμονές και είναι σημαντικός δείκτης για την πορεία των αυτοάνοσων.
   
 • Στην αντίσταση στην ινσουλίνηη ινσουλίνη λειτουργεί ως κατασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης διαταράσσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, επιδεινώνουν την αυτοανοσία και επιταχύνουν την καταστροφή των οργάνων που πλήττονται από το νόσημα. 
   
 • Στο μεταβολισμό των νευροδιαβιβαστώνουσίες όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η αδρεναλίνη μεταβιβάζουν μηνύματα μεταξύ των κυττάρων και ρυθμίζουν τη λειτουργία του νευρικού και ορμονικού συστήματος. Οι μεταβολομικές αναλύσεις παρέχουν ακριβή εικόνα για την έκκριση των συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών.
   
 • Στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων: η σχέση μεταξύ ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών είναι σημαντικός δείκτης για την ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα παίζουν κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της φυσιολογικής απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
   
 • Στην κατάσταση της μικροβιακής χλωρίδας του οργανισμού: αλλοίωση του μικροβιώματος συνδέεται με επιδείνωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της ικανότητας του να ξεχωρίζει μεταξύ των δικών του ιστών και εξωγενών στοιχείων, όπως παθογόνα μικρόβια και ιοί.


Διενέργεια Εξετάσεων & Αγωγή
 
Η παρακολούθηση των νέων ασθενών στην κλινική μας ξεκινάει ως εξής:
 
Προγραμματίζετε το πρώτο σας ραντεβού στο οποίο γίνεται λήψη ιατρικού ιστορικού από γιατρό και διατροφικού ιστορικού από διατροφολόγο της κλινικής μας. Στη συνέχεια γίνεται λήψη του δείγματος (αίμα & ούρα) για τη διενέργεια των εξετάσεων.
 
Σε περίπου 10 ημέρες πραγματοποιείτε το επόμενο ραντεβού με γιατρό της κλινικής, στο οποίο λαμβάνετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αγωγή, η οποία αποτελείται από βιταμίνες και συμπληρώματα για τη διόρθωση των ελλείψεων του οργανισμού. Επιπλέον, λαμβάνετε και διατροφή από διατροφολόγο.
 
Για την αποτελεσματική αποκατάσταση των ελλείψεων, είναι απαραίτητη η χορήγηση συμπληρωμάτων, που θα καλύπτουν ταυτόχρονα όλες τις ελλείψεις του οργανισμού.
 
Στη συνέχεια, εφαρμόζετε την αγωγή που έχει συστηθεί από την επιστημονική μας ομάδα και ορίζουμε το επόμενο ραντεβού επανελέγχου, στο οποίο επαναλαμβάνουμε τις εξετάσεις, ώστε ο γιατρός να αξιολογήσει την πορεία την υγείας σας από την τελευταία σας επίσκεψη.

 
 
Αποτελεσματικότητα της Προσέγγισης
 
Η επιστημονική μας ομάδα έχει βοηθήσει περισσότερους από 25.000 ασθενείς με αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους. 
 
Με βάση την κλινική μας εμπειρία στους ασθενείς με αυτοάνοσο, ιατρικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μεταβολομικών αναλύσεων επιφέρουν:
 

 • Βελτίωση της πορείας της νόσου, με αναχαίτιση της περαιτέρω καταστροφής του οργάνου που πλήττεται από το ανοσοποιητικό σύστημα.
   
 • Μείωση των συμπτωμάτων που οφείλονται στη χρόνια φλεγμονή: του πόνου, των κατακρατήσεων, του χρόνιου χαμηλού πυρετού, της κόπωσης, της κακής διάθεσης (μελαγχολία, υπερένταση, εκνευρισμός), την έντονη πείνα, την υπνηλία, τη διαταραχή του ύπνου και τη μειωμένη πνευματική διαύγεια.   
   
 • Μείωση του αισθήματος κόπωσης και αύξηση των επιπέδων ενέργειας.
   
 • Βελτίωση της πνευματικής διαύγειας, της διάθεσης και μείωση των έντονων συναισθηματικών μεταπτώσεων. 
   
 • Μείωση του κινδύνου βλάβης σε άλλα όργανα και εκδήλωσης επιπρόσθετου αυτοάνοσου νοσήματος.
   
 • Βελτίωση του μεταβολισμού και επίτευξη φυσιολογικού σωματικού βάρους.
   
 • Βελτίωση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος. 
   
 • Μείωση της ευαισθησίας σε λοιμώξεις και καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ενισχύεται σημαντικά η φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να αναγνωρίζει τους δικούς του ιστούς και να τους διαχωρίζει από παθογόνους μικροοργανισμούς. 
   
 • Βελτίωση της ανταπόκρισης στη φαρμακευτική αγωγή.
 
Συνήθως απαιτούνται 6-8 μήνες για την επίτευξη μιας σημαντικής αλλαγής, ένα έτος για να σταθεροποιηθεί ο οργανισμός σε ένα καλύτερο επίπεδο λειτουργίας και δύο χρόνια για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.
 
Μέσα από την κλινική μας εμπειρία, έχουμε διαπιστώσει ότι η διόρθωση ελλείψεων του οργανισμού σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία και η αποκατάσταση των μεταβολικών διαταραχών, αλλάζουν ριζικά την πορεία των αυτοάνοσων νοσημάτων προς το καλύτερο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, από μια εικόνα σταθερής επιδείνωσης, σε μια σταθερής βελτίωσης.
 
Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια, ωστόσο είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση της υγείας του και θέλει να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο πώς ήταν πριν την εκδήλωση της νόσου του. 
 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο ασθενής να ακολουθεί ακριβώς τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας της κλινικής, καθώς οι αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό, προκύπτουν σταδιακά σε βάθος χρόνου και απαιτείται συστηματική παρακολούθηση.
 
Στοχευμένες ιατρικές παρεμβάσεις με τη χρήση εξειδικευμένων εξετάσεων, σε συνδυασμό με τη χρήση νέων αποτελεσματικότερων και πιο φιλικών φαρμακευτικών αγωγών, αλλάζουν την πορεία της νόσου και την ποιότητα ζωής των ασθενών με αυτοάνοσο νόσημα.

 
 
Αγοράστε online τις υπηρεσίες εξετάσεων και παρακολούθησης και κερδίστε έως 120€ έκπτωση στο συνολικό κόστος.  
 
 
 
 
Συχνές Ερωτήσεις


Πρώτη & Δεύτερη Επίσκεψη 

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη εξετάζεστε από έναν από τους εξειδικευμένους γιατρούς των κλινικών. Λαμβάνεται το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και πραγματοποιείται λήψη δείγματος αίματος και ούρων. Την ίδια μέρα, κλινική διατροφολόγος λαμβάνει το διατροφικό ιστορικό και καταγράφει στοιχεία που αφορούν στον τρόπο ζωής σας. Αυτά είναι ζωτικά δεδομένα για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας σας σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η συνολική διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου μιάμισης ώρας.

Η δεύτερη σας επίσκεψη προγραμματίζεται μέσα σε δέκα ημέρες περίπου, ώστε να λάβετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς και την αγωγή. 

Στη συνέχεια προγραμματίζεται επαναληπτική επίσκεψη σε 4 μήνες ή ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού.Θα δω προσωπικά τον Dr. Δημήτρη Τσουκαλά;

Ο Dr Τσουκαλάς είναι ο επιβλέπων της επιστημονικής ομάδας και έχει τον πλήρη έλεγχο και συντονισμό στο ιατρικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κομμάτι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος δεν αναλαμβάνει νέα περιστατικά. Τα ραντεβού των ασθενών πραγματοποιούνται με γιατρούς από την ομάδα του. Η επιστημονική ομάδα της Metabolomic Medicine® αποτελείται από διεθνώς διακεκριμένους γιατρούς και επιστήμονες οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι από τον ίδιο στη Μεταβολομική. Η ομάδα έχει τεράστια κλινική εμπειρία με χιλιάδες περιστατικά στη διαχείριση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων. 


Έχω κάποιο πρόβλημα υγείας και με παρακολουθεί ήδη γιατρός γι αυτό. Μπορώ να σας επισκεφτώ;

Ναι μπορείτε. Η αγωγή στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού σας με τον εντοπισμό και τη διόρθωση των ελλείψεων και των μεταβολικών διαταραχών. Δεν επηρεάζει την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Αντιθέτως, βελτιώνει την απόδοση και αποτελεσματικότητα της. 


Έχω ήδη τον δικό μου διατροφολόγο. Χρειάζεται να επισκεφτώ και τον διατροφολόγο της κλινικής σας;

Ναι. Η διατροφή είναι συνάρτηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που διενεργούμε και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγωγής. 


Τι χρειάζεται να φέρω στο ραντεβού μου;

Μια λίστα με όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνετε αυτήν την περίοδο. Εξετάσεις που κάνατε μέχρι 12 μήνες είναι χρήσιμες. 


Καλύπτει η ασφάλεια μου το κόστος;

Συχνά τα κόστη των εξετάσεων και της παρακολούθησης περιλαμβάνονται στις καλύψεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών καλύψεων υγείας, είτε εν μέρη είτε συνολικά. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, το πρόγραμμα κάλυψης και την νόσο. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε ακριβή απόδειξη και ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που λάβατε, ώστε να τις καταθέσετε στην ασφάλεια σας.


Τι γίνεται μόλις αγοράσω online;

Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά, η κλινική μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας με γιατρό και διατροφολόγο. Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν από κοντά, στο χώρο της κλινικής, αλλά και εξ αποστάσεως.

Η λήψη του δείγματος αίματος και ούρων για τη διενέργεια των εξετάσεων μπορεί να γίνει στο χώρο της κλινικής από κοντά ή και με την αποστολή ειδικού κιτ για τη συλλογή του δείγματος στο σπίτι. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης εδώ.Αγοράστε online τις υπηρεσίες εξετάσεων και παρακολούθησης και κερδίστε έως 120€ έκπτωση στο συνολικό κόστος.   
 
 
 
Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.