Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Πόσο Ασφαλείς είναι οι Βιταμίνες;
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η Ιατρική γυρίζει σελίδα, επίσημα!

Italian National Congress of Gynaecology

Εφαρμοσμένη Μεταβολομική στην Γυναικολογία και στην Γενική Ιατρική 
 
Ο Dr. Τσουκαλάς παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής στο Εθνικό Ιταλικό Συνέδριο Γυναικολογίας για το ρόλο της Μεταβολομικής στην κλινική πράξη. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Ιουλίου στο Κάλιαρι της Ιταλίας και την έναρξη των εργασιών προλόγισαν ο Πρύτανης και ο Δ/ντης Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γυναικολόγων της Ιταλίας και ο Έλληνας Πρόξενος στο Κάλιαρι. 

Ο Dr. Τσουκαλάς ήταν κεντρικός ομιλιτής στο ειδικό τμήμα του συνεδρίου που ήταν αφιερωμένο στην Μεταβολομική και στην Ιατρική Ακριβείας. 


Τον κ. Τσουκαλά προλόγισαν ο καθηγητής κλινικής διατροφής του Πανεπιστημίου της Παβία Roberto Aquilani και δ/ντης του τμήματος Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κάλιρι Dott. Marco Piga. 
O κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στις σύγχρονες εφαρμογές της Ιατρικής Ακριβείας και των εξετάσεων Μεταβολομικής στην διάγνωση και στη θεραπεία του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών, στην υπογονιμότητα, στον εντοπισμό ελλείψεων του οργανισμού σε μικροθρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα στην έλλειψη της βιταμίνης D. 

Η Γενετική παρέχει πληροφορίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί, ενώ η Μεταβολομική είναι εκείνο το κομμάτι των αναλύσεων που αποκαλύπτει αυτό που συνέβει και αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό. 
Ο Dr. Τσουκαλάς Ανέλυσε επίσης την σημασία των Μεταβολομικών Αναλύσεων στη διαμόρφωση εξατομικευμένης θεραπείας και διατροφής στην καθημέρα άσκηση της Ιατρικής και της Γυναικολογίας. 

Το ισχυρό πλεονέκτημα της Μεταβολομικής όπως ανέφεραν και άλλοι ομιλητές, είναι η δυνατότητα να καταγράφει αλλαγές που συνδέονται με την παρούσα κατάσταση της υγείας του ατόμου. Σε περίπτωση εμφράγματος για παράδειγμα, δεν καταγράφονται ουσιαστικές αλλαγές στο DNA του ατόμου, προκύπτουν όμως πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις σε επίπεδο μεταβολιτών, που καθοδηγούν την εξατομικευμένη θεραπεία. 

Italian National Congress of Gynaecology 2018, Cagliari Italy 
Thirty years od Gynaecology and Obstetrics. 

 

 
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους