Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Αντίσταση στην Ινσουλίνη & Διατροφή στους Ασθενείς με Αυτοάνοσο Νόσημα
Ποια ειδική εξέταση πρέπει να κάνετε αν πάσχετε από αυτοάνοσο
7 Ελλείψεις & Μεταβολικές Διαταραχές που Έχουν Ασθενείς με Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
Γιατί Είναι Συχνό Ασθενείς με ΡΑ να μην Αισθάνονται Καλά, ενώ η Νόσος Φαίνεται Ρυθμισμένη στις Εξετάσεις

Δείτε επίσης

Ειδικές Εξετάσεις Καθορίζουν την Πορεία των Αυτοάνοσων Νοσημάτων
5 Ενδείξεις που Συνδέονται με Δυσλειτουργία του Ανοσοποιητικού Συστήματος & Πώς Μπορούν να Διορθωθούν
Χασιμότο & Διαταραχές του Σωματικού Βάρους
Ειδικές Εξετάσεις που Απευθύνονται σε Ασθενείς με Αυτοάνοσο Εντοπίζουν Ελλείψεις που Επηρεάζουν την Πορεία της Νόσου
Προφίλ Ιατρείου
Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ


Η προσέγγισή μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε κλασική ούτε εναλλακτική. Πιστεύουμε ότι η ιατρική είναι μια και ενιαίαΧρησιμοποιούμε προηγμένες διαγνωστικές αναλύσεις σε μοριακό και γενετικό επίπεδο με στόχο να εντοπίσουμε τα ακριβή αίτια κάθε προβλήματος υγείας.

Οι ασθενείς που απευθύνονται στην κλινική μας επιθυμούν να εντοπίσουν τα πραγματικά αίτια για το νόσημα τους και να μάθουν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία τους.  


Στην Metabolomic Clinic αντιμετωπίζουμε κυρίως περιστατικά από τις εξής κατηγορίες:

Αυτοάνοσα Νοσήματα: πρόκειται για νοσήματα που το σώμα προκαλεί βλάβη στα δικά του όργανα και ιστούς όπως η ελκώδης κολίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, νοσήματα του θυρεοειδούς, ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα.

Χρόνια Προβλήματα Υγείας: πρόκειται για προβλήματα υγείας που διαρκούν πάνω από 3 μήνες όπως ο διαβήτης, οι γαστρεντερικές διαταραχές, ο καρκίνος, τα καρδιολογικά νοσήματα και άλλα. 


Πρόληψη: αφορά σε υγιείς με στόχο τη διατήρηση ή βελτίωση της καλής τους υγείας και μακροζωίας.

Οι ασθενείς που απευθύνονται κυρίως στην κλινική μας επιζητούν να εντοπίσουν την πραγματική αιτία του προβλήματος τους και να μάθουν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία τους.

Χρησιμοποιούμε μεθόδους και εξειδικευμένες αναλύσεις υψηλής ακρίβειας που εφαρμόζονται συνδυαστικά μόνο στην κλινική μας και συγκεκριμένα:

Μεταβολομικές αναλύσεις αίματος και ούρων: αποτυπώνουν την ακριβή κατάσταση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού και μπορούν να καθοδηγήσουν στην αιτιολογική θεραπεία και βελτίωση της υγείας. Εντοπίζουν και καταγράφουν στοιχεία που αφορούν την έλλειψη βιταμινών και άλλων στοιχείων, την κυτταρική λειτουργία, την ύπαρξη τοξινών, την αντιοξειδωτική κατάσταση του οργανισμού, την λειτουργία του νευρικού συστήματος, την κατάσταση της εντερικής χλωρίδας, την μιτοχονδριακή λειτουργία, τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπιδίων, προδιάθεση για φλεγμονές, ύπαρξη οξέωσης και άλλους δείκτες.

Telomere Analysis: Μέσα από την μέτρηση του μήκους των τελομερών (ακραία τμήματα των χρωμοσωμάτων) σε κάθε οργανισμό και σε κάθε χρωμόσωμα ξεχωριστά (92 τελομερή) μπορούμε να προσδιορίσουμε την βιολογική ηλικία έναντι της χρονολογικής. Κοντά τελομερή συνδέονται με όλα τα χρόνια νοσήματα και φαίνεται να είναι η βασική και βιολογικά προγραμματισμένη αιτία των χρόνιων νοσημάτων όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, διαβήτης και αυτοάνοσα νοσήματα. Παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, η κάλυψη ελλείψεων σε βιταμίνες και στοιχεία, η κατάλληλη άσκηση και η χορήγηση φυσικών ουσιών που ενεργοποιούν τους κυτταρικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης μπορούν να μειώσουν ή και να αναστρέψουν την απώλεια του μήκους των μικρών τελομερών. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης που βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ της Ιατρικής το 2009.

Θεραπεία: Η αγωγή διαμορφώνεται ανάλογα με τις ελλείψεις, δυσλειτουργίες και τις βιοχημικές ανισορροπίες που εντοπίστηκαν μέσα από τις μεταβολομικές αναλύσεις. Περιλαμβάνει χορήγηση ειδικών συμπληρωμάτων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και ειδική διατροφή με στόχο την αναπλήρωση των ελλείψεων και την αποκατάσταση της φυσιολογικής βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού. Επίσης διατηρούμε ή προτείνουμε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όπου προκύπτει μεγαλύτερο όφελος παρά βλάβη σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία.    


Τι προβλήματα υγείας διαχειριζόμαστε

Στην κλασική ιατρική προσέγγιση κάθε πρόβλημα υγείας διαχειρίζεται από την αντίστοιχη ιατρική ειδικότητα ανά όργανο ή σύστημα. Ο οφθαλμίατρος για τα οφθαλμολογικά προβλήματα, ο νευρολόγος τα νευρολογικά, ο γαστρεντερολόγος για τα νοσήματα του γαστρεντερικού κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ιατρικό μοντέλο που αναπτύχθηκε και αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην διαχείριση οξέων και επειγόντων προβλημάτων υγείας (πνευμονία, κάταγμα, κάκωση, αιμορραγία, έμφραγμα, κλπ) δεν έχει όμως επιδείξει την ίδια αποτελεσματικότητα και στην βελτίωση των χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Στην Μεταβολομική Ιατρική η προσέγγιση αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό ως βιολογικό σύστημα (Systems Biology), αποικία κυττάρων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και το εξωτερικό περιβάλλον.

Αντιμετωπίζουμε τον ανθρώπινο οργανισμό ως ένα βιολογικό σύστημα που έχει την τάση να ισορροπήσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λειτουργίας με βάση την αρχή του πάτερα της Ιατρικής Ιπποκράτη “Ωφελέειν ή μη Βλάπτειν”. Όταν ο γιατρός κάνει ενέργειες που προξενούν μεγαλύτερο όφελος παρά βλάβη ο ασθενής θα θεραπευτεί γιατί έχει την εγγενή τάση να ισορροπήσει στην καλύτερη εφικτή κατάσταση υγείας.      

Έτσι οι γιατροί της Μεταβολομικής Ιατρικής αντιμετωπίζουν ενδεικτικά παθήσεις όπως:

 • Προβλήματα του θυρεοειδούς (Hashimoto, υπο- ή υπερθυρεοειδισμός)
 • Γαστρεντερικές διαταραχές (γαστρίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κολίτιδα)
 • Ελκώδης κολίτιδα
 • Νόσος του Chron
 • Καρκίνος
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Ψωριασική αρθρίτιδα
 • Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα
 • Διαβήτης
 • Παχυσαρκία
 • Μεταβολικό σύνδρομο
 • Δερματολογικά νοσήματα (έκζεμα, ψωρίαση)
 • Σύνδρομο διαπερατού εντέρου
 • Διαταραχές ανάπτυξης
 • Διαταραχές του φάσματος του αυτισμού
 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
 • Διαταραχές γονιμότητας
 • Αλλεργίες
 • Αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, πνευμονική ίνωση)
 • Χρόνιες λοιμώξεις
 • Οστεοπόρωση, οστεοπενία
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Μειωμένη λίμπιντο
 • Διαταραχές του ύπνου
 • Γυναικολογικές διαταραχές (δυσμηνόρροια, εμμηνόπαυση, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών)
Η Μεταβολομική Ιατρική προσέγγιση δεν έρχεται σε αντίθεση με όποια παράλληλη φαρμακευτική ή ομοιοπαθητική αγωγή, αντιθέτως βελτιώνει την πορεία του ασθενούς, την ανταπόκριση του και μειώνει τις παρενέργειες από τυχόν φαρμακευτικές αγωγές.
 

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.