Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Πώς γίνεται να λιμοκτονούμε τρώγοντας περισσότερο;
Τελομερή, Χρόνια Νοσήματα και Βιολογική Ηλικία
Αυτοάνοσα Νοσήματα & Συνδυαστικές Θεραπείες
Τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν την παραγωγή μυελίνης στα νευρικά κύτταρα

Σαρηπαναγιώτου Στέλλα

Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity
Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine


Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουνίου 1980. Το Φεβρουάριο του 2006 αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης, με βαθμό 8.43.

Γρήγορα συνειδητοποίησα τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας και της ανάγκης ιατρικής παρέμβασης , στη διατροφική υποστήριξη όσων με επισκέπτονται.

Ο χώρος που διατηρούμε με τον σύζυγό μου, καθηγητή φυσικής αγωγής, Θεόδωρο Σημάδη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από τον Αύγουστο του 2009, δεν θέλαμε να είναι ένα ακόμα διαιτολογικό γραφείο που θα τονίζει τα νούμερα των μετρήσεων και της ζυγαριάς, αλλά ένας χώρος εκπαίδευσης γύρω από τα οφέλη της τροφής, τη φροντίδα του σώματος και της θεραπείας μέσω της θρέψης.

Η παρατήρηση αυτή με οδήγησε το 2011 στο να ολοκληρώσω το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) που τελείται από τον ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών) , υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (N.C.F.E.D).

Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης έγινε και η πρώτη μου γνωριμία με τον Dr. Δημήτρη Τσουκαλά, όταν παρακολούθησα μια εισήγησή του γύρω από την, άγνωστη για μένα τότε,  επιστήμη της Μεταβολομικής.

Ένα σημαντικό δικό μου θέμα υγείας με οδήγησε στο να εμπιστευτώ τις Μεταβολομικές Αναλύσεις και να δεχθώ εν τέλει τα οφέλη της αγωγής που μου πρότειναν ο dr.Τσουκαλάς και οι συνεργάτες του. Διαπίστωσα δια βιωματικής εμπειρίας  την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού μου μέσα από την διατροφή και την συμπλήρωση των συμπαραγόντων που εκλείπουν. Οι πολύ συγκεκριμένες, εξατομικευμένες, διατροφικές οδηγίες  και  η κατάλληλη συμπληρωματική αγωγή βάσει των κυτταρικών μου ελλείψεων, οδήγησαν σε βιοχημική ισορροπία και αυτοϊασή.

Από το 2012 πραγματοποιώ εξετάσεις Μεταβολομικής Ανάλυσης (Metabolomic Profile) στο ιδιωτικό μου γραφείο με μεγάλη επιτυχία, διατηρώ άριστη συνεργασία με το Iατρείο Χρονίων Νοσημάτων και Μεταβολικών Διαταραχών  (Metabolomic Clinic ) του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά  και είμαι κάτοχος τίτλου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής (Ε.Ι.Νu.M)  .

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης η παρουσία μου στην Metabolomic Clinic και η μαθήτευσή μου δίπλα στον Dr. Τσουκαλά και τους συνεργάτες του, αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία, απαραίτητη για την επισφράγιση των γνώσεων γύρω από τη χρήση των συμπληρωμάτων και την ολιστική θεραπευτική υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια και μεταβολικά νοσήματα.

Αξίζει τέλος να επισημάνω, από προσωπική εμπειρία, πως με την κατάλληλη επιστημονική υποστήριξη οι Μεταβολομικές αναλύσεις μπορούν να βοηθήσουν, όχι μόνο πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, αλλά και όσους ανακάμπτουν από διατροφικές διαταραχές όπως ανορεξία και βουλιμία με εκκαθάριση.

Το Motto μου είναι πως ένας καλός διατροφολόγος δεν είναι απλά αδυνατιστής, αλλά φροντιστής και θεραπευτής.
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ρώμης "La Sapienza"
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Καθηγητής Μεταμοσχεύσεων Πανεπιστήμιο της Παβίας, Μιλάνο Ιταλίας. Ειδικός στην Αναισθησιολογία και Αναζωογόνηση, Ειδικός στην Επιστήμη της Διατροφής.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Μιλάνο Ιταλίας.
Παιδίατρος του Πανεπιστημίου της Βερόνα της Ιταλίας, με ειδίκευση στην παιδιατρική, στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Οικονομολόγος Υγείας-Στατιστικός ειδικευθείς στην εξατομικευμένη ιατρική, ερευνητικός συνεργάτης LabHEM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), επ. σύμβουλος Golden Helix Foundation, UK συνεργάτη του University of Oxford, UK
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc Dietetics, Coventry University & MSc Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow
Δ/νση Προσωπικού και Διοίκησης
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους