Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Μπορεί το χαμόγελό σας να προβλέψει πόσο θα ζήσετε;
Αυτοάνοσα νοσήματα και εφαρμογή της Μεταβολομικής (video)
Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου, Αυτοανοσία & Βιταμίνη D
Νέος ρόλος της Βιταμίνης D σε παιδιά και ενήλικες

Σαράντη Εύα


Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh.
Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.


Αποφοίτησα από το Βιολογικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε το μοριακό υπόβαθρο παθήσεων του μεταβολισμού των οστών, όπου εκπαιδεύτηκα σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, MSc by Research in Biomedical Sciences, μου απονεμήθη με Διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2015. Εκεί ήταν η πρώτη μου επαφή με την επιστήμη της ανάλυσης των μεταβολιτών, όπου εκπόνησα τη μεταπτυχιακή μου εργασία στο Ινστιτούτο Γενετικής και Μοριακής Ιατρικής του Κέντρου Edinburgh Cancer Research UK.

Μέσω της συμμετοχής μου σε ερευνητικό πρόγραμμα για την αθηροσκλήρυνση, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, εκπαιδεύτηκα σε εργαστηριακές τεχνικές μοριακής και κυτταρικής βιολογίας.

Έχω παρουσιάσει εργασίες μου και έχω πάρει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητας απέκτησα σημαντική εμπειρία στη συγγραφή ερευνητικών άρθρων και τη στατιστική ανάλυση.

Μέσα από την πορεία μου στον κλάδο της Βιοϊατρικής, διαπίστωσα τους αμέτρητους μηχανισμούς που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα για τη διατήρηση της ομοιόστασης. Η βάση των μηχανισμών αυτών ξεκινούν από τα κύτταρά μας, τα πιο μικρά υλικά δόμησης των οργάνων, και του οργανισμού κατ’επέκταση.

Η γνωριμία μου με τη Μεταβολομική και το Dr. Δημήτρη Τσουκαλά ήρθε να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό ακριβώς που μελετούσα σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο.

‘’Στοχεύοντας στο μεταβολισμό μπορούμε να προσεγγίσουμε με τον πιο φυσικό τρόπο την αιτία της απόκλισης από το φυσιολογικό’’.

Η Μεταβολομική μελετά πολύ μικρά μόρια (μεταβολίτες) που συμμετέχουν στις διεργασίες των κυττάρων. Ανιχνεύει οποιαδήποτε απόκλιση από το φυσιολογικό, η οποία εμφανίζεται ως παθολογία. Αποτελεί από τις πλέον αξιόπιστες μεθόδους αξιολόγησης της κλινικής εικόνας του ατόμου, αφού στηρίζεται στην μέτρηση των μικρών αυτών μορίων σε πραγματικό χρόνο.

Επαναφέροντας και διατηρώντας τα κύτταρά μας στη φυσιολογική τους κατάσταση, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή να αποτρέψουμε την εμφάνιση δυσλειτουργιών.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω πώς απλές αλλαγές στη διατροφή και τις καθημερινές μας συνήθειες επιφέρουν τόσο σημαντική βελτίωση στα κύτταρα, το σώμα και τη διάθεσή μας!

Πιστεύω πως ένα υγιές σώμα αντανακλά την ευημερία, ευεξία και ενέργεια!
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ρώμης "La Sapienza"
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Καθηγητής Μεταμοσχεύσεων Πανεπιστήμιο της Παβίας, Μιλάνο Ιταλίας. Ειδικός στην Αναισθησιολογία και Αναζωογόνηση, Ειδικός στην Επιστήμη της Διατροφής.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Μιλάνο Ιταλίας.
Παιδίατρος του Πανεπιστημίου της Βερόνα της Ιταλίας, με ειδίκευση στην παιδιατρική, στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Οικονομολόγος Υγείας-Στατιστικός ειδικευθείς στην εξατομικευμένη ιατρική, ερευνητικός συνεργάτης LabHEM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), επ. σύμβουλος Golden Helix Foundation, UK συνεργάτη του University of Oxford, UK
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc Dietetics, Coventry University & MSc Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow
Δ/νση Προσωπικού και Διοίκησης
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους