Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Νέα Μελέτη Επιβεβαιώνει ότι οι Διατροφικές μας Συνήθειες Επηρεάζουν το Μικροβίωμα του Οργανισμού & την Υγεία μας


Οι ερευνητές κατέληξαν πώς η πρόσληψη φυτοφαρμάκων μέσω της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών συμβατικής καλλιέργειας, επιδρά στη σύσταση του μικροβιώματος και στη μεταβολική κατάσταση του οργανισμού.

Νέα Μελέτη Επιβεβαιώνει ότι οι Διατροφικές μας Συνήθειες Επηρεάζουν το Μικροβίωμα του Οργανισμού & την Υγεία μας
 
Νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου, σε συνεργασία με την κλινική μας, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Health του εκδοτικού Οίκου Spinger Nature. 
 
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν βαθιά επίδραση στη μεταβολική δραστηριότητα των μικροοργανισμών του εντέρου και επηρεάζουν την υγεία μας.
 
Έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με το εάν η κατανάλωση τροφίμων επιβαρυμένων με φυτοφάρμακα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών, επηρεάζοντας το μικροβίωμα του εντέρου.
 
Στη μελέτη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η μέτρηση των επιπέδων φυτοφαρμάκων στον οργανισμό και η συσχέτιση τους με τη σύνθεση και τη λειτουργία του μικροβιώματος του εντέρου σε δίδυμα αδέρφια.
Οι ερευνητές κατέληξαν πώς η πρόσληψη φυτοφαρμάκων μέσω της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών συμβατικής καλλιέργειας, επιδρά στη σύσταση του μικροβιώματος και στη μεταβολική κατάσταση του οργανισμού.
 
Αξιολογήθηκε εάν οι διατροφικές συνήθειες, η γεωγραφική θέση ή το αγροτικό/αστικό περιβάλλον σχετίζονται με την απέκκριση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.
 
Χρησιμοποιήθηκαν μετρήσεις γενετικού υλικού (metagenomics) και μεταβολομικής (metabolomics), ώστε να καταγραφεί η σύνθεση και η μεταβολική δραστηριότητα της μικροβιακής χλωρίδας των κοπράνων των εξεταζόμενων.
 
Η κλινική μας διενέργησε μεταβολομικές αναλύσεις στους εξεταζόμενους, ώστε να αξιολογηθεί η επίδραση των φυτοφαρμάκων στο μεταβολισμό τους.
 
 
Συμπεράσματα
 
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συμβατικής καλλιέργειας, οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόσληψη φυτοφαρμάκων, με άγνωστες μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία.
 
Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για τη διενέργεια μελλοντικών μελετών διατροφικής παρέμβασης, για την κατανόηση των επιπτώσεων της έκθεσης σε φυτοφάρμακα στο μικροβίωμα του εντέρου και τις πιθανές συνέπειες για την υγεία.
 
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Environmental Health BMC. Part of Springer Nature.
 
Impacts of dietary exposure to pesticides on faecal microbiome metabolism in adult twins
 
Robin Mesnage, Ruth C. E. Bowyer, Souleiman El Balkhi, Franck Saint-Marcoux, Arnaud Gardere, Quinten Raymond Ducarmon, Anoecim Robecca Geelen, Romy Daniëlle Zwittink, Dimitris Tsoukalas, Evangelia Sarandi, Efstathia I. Paramera, Timothy Spector, Claire J. Steves & Michael N. Antoniou.
 
Environmental Health, May 2022.
BMC. Part of Springer Nature.


Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους
Ας κρατήσουμε επαφή.
Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα.