Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Τελομερή, Βιολογική ηλικία και Χρόνιες ασθένειες
Βιταμίνη Κ, είναι η Νέα βιταμίνη D;
Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
H βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου;
Μπόνιου Ιωάννα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity.
National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society
of Sports Nutrition


Η κλινική διατροφολόγος Μπόνιου Ιωάννα σπούδασε στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης  όπου και αποφοίτησε το 2009.

Εξειδικεύτηκε στην μεταβολομική ιατρική από το European Institute of Nutrition medicine (E.I.Nu.M).

Μετεκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από  το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδεύσεις που αφορούν την Κλινική Διατροφή και είναι ειδικός αθλητικής διατροφής επαγγελματιών αθλητών. 

Η πρώτη της εμπειρία με την μεταβολομική ιατρική ήταν πριν από τρία περίπου χρόνια όταν παρακολούθησε τον Dr.Δημήτρη Τσουκαλά σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο  όπου εντυπωσιάστηκε από την διάλεξη του που μίλησε για τις σύγχρονες εξελίξεις σε θέματα διατροφής και υγείας. Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι μέσω της διατροφής και των θρεπτικών συστατικών μπορούμε να βοηθήσουμε στην θεραπευτική αντιμετώπιση πολύ σοβαρών νοσημάτων. 

Επί ένα χρόνο μελετούσε συστηματικά τα επιστημονικά του άρθρα του κ.Τσουκαλά, άρχισε να  εφαρμόζει τις οδηγίες του στους πρώτους ασθενής της και αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση της υγείας βελτιωνόταν πολύ γρήγορα αλλάζοντας την διατροφή τους και δίνοντάς τους ελάχιστα συμπληρώματα διατροφής

Το 2014 ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγεία οικογενειακού της προσώπου την έφερε σε επαφή με τον κ. Τσουκαλά .Η συνιστώμενη αγωγή με τα συμπληρώματα διατροφής τους βοήθησε στο να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της ιατρικής θεραπείας, να μειώσουν την τοξικότητα της και να αποκαταστήσουν την βιοχημική ισορροπία του οργανισμού της. 

Βασικός της στόχος ήτανε πάντοτε να βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα υγείας και μέσω της εκπαίδευσης της στην μεταβολομική ιατρική συνειδητοποίησε ότι να είσαι υγιής είναι τελικά κάτι εύκολο.

Η υγεία προϋποθέτει σωματική, πνευματική και ψυχική ισορροπία και για να καταφέρουμε να την διατηρήσουμε χρειάζεται απλά διατροφή με αγνές πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας, λίγη άσκηση, πολύ νερό, καλός ύπνος και θετική στάση για την ζωή. 

Έτσι λοιπόν για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα υγείας μας πρέπει πάνω απ΄ όλα να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και σκέψης μας. Γενικότερα πιστεύει ότι δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες αλλά ανίατοι ασθενείς.

Σε προσωπικό επίπεδο, η μεταβολομική ιατρική την βοήθησε να ξεπεράσει την χρόνια κόπωση που είχε, να ρυθμίσει τις ορμόνες του θυρεοειδή, να μειώσει το άγχος της, να θεραπεύσει το πρόβλημα υγείας στο γαστρεντερικό της σύστημα και να βελτιώσει την πνευματική της ικανότητα. 

Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους