Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Δείτε επίσης

Φλεγμονή και Διατροφή
Υπάρχει κάποιο Φυσικό Συστατικό που να Συγκρίνεται σε Σπουδαιότητα με την Βιταμίνη D;
Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει έως και 50% τους θανάτους από καρκίνο
Τα Γονίδια δεν είναι αρκετά

Χαρτά Μαρία


Κλινική Διατροφολόγος
Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano"
Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine


Πήρα το πτυχίο μου από το Πανεπιστήμο του Μιλάνο. H διατριβή μου αφορούσε την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια μεταβολική διαταραχή θεμελιώδους σημασίας που για την πλειοψηφία του πληθυσμού που είναι η αιτία προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και σακχαρώδη διαβήτη.

Εργάστηκα για δύο χρόνια στο Τμήμα Κλινικής Διατροφής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μιλάνου, San Carlo Borromeo.

Από το 2007 εργάζομαι στενά με τον Dr. Τσουκαλά στην εφαρμογή διατροφικών πρωτόκολλων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Είμαι ευτυχής που έχουμε σε αυτό το διάστημα χειριστεί με επιτυχία χιλιάδες περιπτώσεις με την Μεταβολομική διατροφική προσέγγιση με εξαιρετικά αποτελέσματα.
 

Βασική αρχή μου είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός με διαφορετικές ανάγκες.  Για αυτό τον λόγο, μέσω της δουλειάς μου, επιδιώκω να εκπαιδεύσω τους ασθενείς μας να τρώνε σωστά σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες. 

Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον καθένα ξεχωριστά ώστε η τροφή να αποτελεί για όλους ένα εργαλείο για να είναι και να αισθάνονται περισσότερο υγιείς. 

Η Μεταβολομική με έχει βοηθήσει καταλυτικά σε αυτό τον σκοπό μου. Μέσω των μεταβολομικών αναλύσεων μπορώ να διαπιστώσω τι χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος, ποια είναι η κατάσταση του οργανισμού του και τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται. Με βάση τις αναλύσεις αυτές και τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός μπορώ να κατανοήσω το είδος της διατροφής που θα τον βοηθήσει να είναι πιο υγιής. 

Είτε κάποιος είναι υγιής οπότε επιδιώκει την πρόληψη, είτε είναι κάποιος που ταλανίζεται από κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας και επιδιώκει την επίλυσή του, η Μεταβολομική αποτελεί ισχυρό εργαλείο και στις δύο περιπτώσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Μεταβολομική με έχει βοηθήσει να έχω ενέργεια και ευεξία με διάρκεια, να μην έχω διαταραχές στον ύπνο και να διατηρώ τον οργανισμό μου σε εξαιρετική κατάσταση. 


 
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους