Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Βιβλίο "Πώς να Ζήσετε 150 Χρόνια Με Υγεία"


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Οι εξελίξεις της σύγχρονης ιατρικής κάνουν το στόχο για καλή υγεία εφικτό. Η βελτίωση της σωματικής κατάστασης και η επίτευξη της καλής υγείας είναι δυνατή για τον καθένα από εμάς. 
 • Ποια είναι τα αίτια των αυτοάνοσων νοσημάτων;
   
 • Αυτοάνοσα και Διατροφή
   
 • Ποιος είναι ο ρόλος των ελλείψεων του οργανισμού στην διατήρηση της καλής υγείας; 
   
 • Ποιες είναι οι εξετάσεις που μπορούν να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια των χρόνιων νοσημάτων;
   
 • Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος πρόληψης και πώς μπορεί κανείς να προλάβει μια χρόνια νόσο πριν αυτή εμφανιστεί; 

Αυτά και άλλα ερώτηματα βρίσκουν την απάντηση τους στο βιβίο "Πώς να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία".  
Το Βιβλίο του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά "Πως να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία" διατίθεται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Το βιβλίο αυτό εξηγεί με πρακτικό και κατανοητό τρόπο πως να βελτιώσουμε την υγεία και τη μακροζωία μας, αντιμετωπίζοντας τα ακριβή αίτια των χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων με τη βοήθεια της επιστήμης της Μεταβολομικής(1).
___________________________________
 
Εισαγωγή από το βιβλίο
"Πώς να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία"

 
«Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα.
Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.»


Τόμας Κάρλαϊλ
 
Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο

Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που έχω γνωρίσει. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου, μου έδωσε μια συμβουλή: «Προσπάθησε να δίνεις από την αρχή στους ασθενείς σου την αγωγή που θα τους θεραπεύσει άμεσα.»

Πολλά χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησα ότι αυτή η συμβουλή με είχε βάλει σε μια πορεία εντελώς διαφορετική από εκείνη που ακολουθούσε η ιατρική ως επιστήμη, από τη δεκαετία του ογδόντα και μετά. Φαινόταν ότι η πρόθεση ήταν μάλλον η διάγνωση, και όχι η θεραπεία. Γιατροί και ασθενείς ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι η διάγνωση αποτελεί σκοπό από μόνη της. Από τη στιγμή που θα γίνει η σωστή διάγνωση, όλα έχουν λυθεί.

Η αλήθεια είναι ότι αν πρόκειται για μια οξεία νόσο (η οποία διαρκεί λιγότερο από 3 μήνες) ή ένα επείγον περιστατικό, όπως μια πνευμονία, ένα έμφραγμα, ένα κάταγμα ή μια αιμορραγία, η επίτευξη της σωστής διάγνωσης οδηγεί συνήθως στη θεραπεία και, στις περισσότερες περιπτώσεις, στην πλήρη ίαση. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τις χρόνιες παθήσεις (που διαρκούν περισσότερο από 3 μήνες). Στις χρόνιες παθήσεις, η διάγνωση υποδεικνύει τη θεραπεία, αλλά όχι απαραίτητα και την ίαση.

Απώτερος στόχος μου ήταν ανέκαθεν να γιατρεύω τους ασθενείς μου: η διάγνωση είναι ένα στάδιο αυτής της διαδικασίας, δεν είναι αυτοσκοπός. Ωστόσο, όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, αυτό δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί και κάθε φορά που δεν τα κατάφερνα, ένιωθα ότι είχα αποτύχει στο σκοπό μου, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τη θεραπεία. Αυτό με ώθησε να ψάξω και να εντοπίσω πιο αποτελεσματικές θεραπείες. Στο συγκεκριμένο στάδιο βρέθηκα αντιμέτωπος με αυτό που νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους σύγχρονους επιστήμονες: ένας τεράστιος όγκος δεδομένων!

Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο ρυθμός μετάδοσης και ο όγκος των πληροφοριών είναι ασύλληπτος. Πιστεύω βαθύτατα, ότι πλέον το πρόβλημά μας ως πολιτισμός, δεν είναι να αναζητήσουμε και να βρούμε νέα δεδομένα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί τομείς προς εξερεύνηση, το βασικό μας πρόβλημα αφορά στην αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων.

Όλα τα δεδομένα δεν είναι ισάξια, ούτε και αληθή. Μέσα από 25 χρόνια μελέτης και κλινικής πρακτικής, προσπάθησα να αξιολογήσω και να προσδιορίσω τα θεμελιώδη δεδομένα που αφορούν στην υγεία και στην εφαρμογή της ιατρικής. Μόλις εντόπισα αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία, μου ήταν πιο εύκολο να αξιολογήσω και να ταξινομήσω τα υπόλοιπα.

Οι γιατροί και οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας προσπαθούν να ενημερώνονται, ώστε να μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο στους ασθενείς τους. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να πλεύσει κανείς σε αυτή την απέραντη θάλασσα πληροφοριών και απόψεων. Ακόμη και οι ικανότεροι μπορεί μερικές φορές να παρασυρθούν και να καταλήξουν στα βράχια.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας συνοψίζει 25 χρόνια έρευνας, μελέτης και κλινικής πρακτικής. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εν λόγω έρευνα και κλινική πρακτική μού επέτρεψαν να βοηθήσω χιλιάδες ασθενείς και να τους προσφέρω τη δυνατότητα να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Χάρη στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής (www.einum.org), οι μέθοδοι που έχω αναπτύξει, έχουν κωδικοποιηθεί και διατίθενται στους επαγγελματίες της υγείας και σε εκείνα τα άτομα που επιθυμούν να ανακαλύψουν το μυστικό της υγείας και της μακροζωίας, μέσω των επαγγελματικών μαθημάτων Διατροφικής Ιατρικής.

Η βελτίωση της σωματικής κατάστασης και η επίτευξη της καλής υγείας είναι μέσα στις δυνατότητες του καθενός από εμάς. Τα δεδομένα που παρέχονται στο βιβλίο μπορούν να βοηθήσουν ώστε να να κατανοήσετε και να βελτιώσετε τη λειτουργία του σώματός σας. Εύχομαι ολόψυχα να σας φανούν χρήσιμα.

Στην υγειά σας!


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

 


Διαβάστε δωρεάν πέντε κεφάλαια, 
απόσπασμα του βιβλίου.


 
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο σε έντυπη ή και ηλεκτρονική μορφή online:

"Πώς να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία"


 


στο iTunes σε μορφή e-book  

"Πώς να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία"στο playstore της Google σε μορφή e-book  

"Πώς να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία"


 

στο Amazon για την Αγγλική ή την Ιταλική έκδοση:


How to Live 150 Years In health 
 

 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας και αποκτηστε δωρεαν αποσπασμα του βιβλιου
Συνεργαζόμαστε με ερευνητές και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε τις πιο προηγμένες και ακριβείς αναλύσεις.
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ρώμης "La Sapienza"
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ειδική Ρευματολόγος
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
Οικονομολόγος Υγείας-Στατιστικός ειδικευθείς στην εξατομικευμένη ιατρική, ερευνητικός συνεργάτης LabHEM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), επ. σύμβουλος Golden Helix Foundation, UK συνεργάτη του University of Oxford, UK
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Δ/νση Προσωπικού και Διοίκησης
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους