Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Αλεξανδρή Δήμητρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity.
National Centre for Eating Disorders, London U.K.

Τελείωσα το Α.Τ.Ε.Ι Διαιτολογίας-Διατροφολογίας  Σητείας στην Κρήτη.

Στην συνέχεια έχοντας απομυζήσει σημαντικές πληροφορίες  ως προς το θέμα διατροφικών διαταραχών,  κατόπιν παρακολούθησης  πληθώρας σεμιναρίων, εξειδικεύτηκα στον τομέα αυτό στο National Centre of Eating Disorders (NCFED) στο Λονδίνο, Αγγλία.  Ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι  στην προσέγγιση και εφαρμογή του,  μια και συνυπάρχουν έντονες  βιοχημικές  δυσλειτουργίες μαζί με  ένα διαταραγμένο ψυχολογικό υπόβαθρο και ελάχιστες γνώσεις απο τους ειδικούς, σε μια εποχή που οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν  μείζον θέμα της κοινωνία μας.

Ενημερώθηκα για την μεταβολομική  λίγο καιρό  αργότερα με εξαιρετικά θετική άποψη για το αντικείμενο. Εν συνεχεία, ξεκίνησα να εργάζομαι στον χώρο της μεταβολομικής, και είμαι δύο χρόνια πια στον συγκεκριμένο τομέα.

Η προσέγγιση της μεταβολομικής είναι ακριβώς αυτή που με εκφράζει  γιατί μου δίνει την ευκαιρία  να βοηθώ τους ασθενείς  να αντιμετωπίζουν  διάφορα προβλήματα και δυσλειτουργίες  του οργανισμού τους, με οδηγό την βιοχημεία του κυττάρου τους   χρησιμοποιώντας  τα πιο στοιχειώδη μέσα όπως  η διατροφή και  τα θρεπτικά συστατικά. Ακολουθώντας την Ιπποκράτεια ρύση  «Ας είναι η τρόφη σου το φάρμακο σου  και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.»

Ανέκαθεν πίστευα πως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια  από τις πολυπλοκότερες μηχανές η οποία  για να λειτουργήσει με ακρίβεια χρειάζεται να έχει βιοχημική ισορροπία. Σε  αυτό ακριβώς το κομμάτι στοχεύουμε , βρίσκουμε τις βιοχημικές δυσλειτουργίες τις οποίες προσπαθούμε να διορθώσουμε  και αποκαταστήσουμε με ισορροπημένη, εξατομικευμένη διατροφή και λήψη ειδικών συμπληρωμάτων.

Στην μεταβολομική δεν γιατρεύουμε τα κλαδιά ενός δέντρου αλλά όλο το δέντρο διότι το βλέπουμε εν το συνόλο του και επεμβαίνουμε στις ρίζες του δηλαδή στα κύτταρα(το κάθε κύτταρο μας αποτελεί μονάδα ζωής από μόνο του).

Έχοντας μεγαλώσει σε επαρχία και όντας  σε επαφή με την φύση είμαι πεπεισμένη οτι η μεταβολομική  είναι η επιστήμη που ήρθε να επιβεβαιώσει τις σκέψεις και την  διαίσθηση μου οτι η προσέγγιση και θεραπεία των προβλημάτων υγείας  πρέπει να είναι πιο απλή και περισσότερο ουσιαστική αντιμετωπίζοντας τον  οργανισμό στην ολότητα του και όχι τμηματικά.
 
  
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine.
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
Ενδροκρινολόγος - Διαβητολόγος, Mέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας
Ιατρός / Χειρουργός Ιατρικής, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης, Επιστήμη της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας
Ιατρός / Παιδίατρος, Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνα, με ειδίκευση στην παιδιατρική και έμφαση στην αλλεργιολογία και παιδιατρική πνευμονολογία.
Ιατρός / Παθολόγος, με εξειδίκευση στην εσωτερική παθολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία.
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
BSc Βiomedical Sciences UCL PhD.c. Nutritional Therapist, Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine, Κάτοχος τίτλου του Institute of Functional Medicine
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, με εξειδίκευσή στην Βιολογία της Υγείας (Health Biology)
Βιολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με μεταπτυχιακό στην εξελικτική βιολογία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Νοσηλεύτρια - Health Coach
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους